Pastane poğaçası nasıl yapılır
Pamuk poğaça malzemeleri nelerdir
Mayalı poğaça yapılışı ve detayları nedir
Merhaba
Bu aralar mutfakta yaptıklarımı fotoğraflayacak ve paylaşacak vakti zor buluyoruz , bazen böyle küçük aralar vermek zorunda kalıyorum .
Bugün nefis bir poğaça yapmışken , fotoğraflamaya fırsat buldum ve tarifi bloga aktarayım dedim .
Kıyır kıyır lezzette poğaça seviyorsanız bu tarif tam size göre .
KIYIR KIYIR POĞAÇA
Malzemeler :
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
2 çay kaşığı tuz
1 çaykaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi :
2-3 adet haşlanmış patates
Karabiber , kırmızı biber , tuz , reyhan kurusu
Yapılışı :
Derin bir kapta süt , sıvıyağ , margarin , maya , tuz , şeker , yumurta karıştırılır , unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz , mayalanması için üzerini örtüp bekletiyoruz.
Patatesi ezip , baharat ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp patatesli harcımızdan koyup , kapatıyoruz , üzerine yumurta sarısı sürüp , haşhaş serpiyoruz . Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder