Tarak tatlısı malzemeleri nelerdir , püf noktaları
Tarak tatlısı görsel anlatımı ve yapım aşamaları
Tarak tatlısı tarifi ve yapılışı nasıldır
Merhabalar
Geçen hafta tarak tatlısı yapıp sizinle paylaşmak istedim , fakat mutfağa girdiğimde evde badem kalmadığını farkettim , o yüzden tarak tatlısını yapmak bu haftaya kaldı .
Tarak tatlısı şekil olarak çok güzel bir tatlı , iri dişleri olan bir tarağın üzerinde hamurumuzu açıp , içerisine harç koyup , kapatarak yapıyoruz . Mutfağımızda bu iş için ayırdığımız bir tarağımızın olması bizim işimizi yapmamızda yardımcı olacaktır .
TARAK TATLISI
Malzemeler :
Yarım paket margarin veya tereyağ (125 gram )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar un kullandım , kontrollü kullanıyoruz )
İç malzemesi :
1 su bardağı kadar ceviz ve badem içi
Şerbeti :
4 su bardağı şeker
4 ,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzei için :
1 avuç iri boy badem
Yapılışı :
Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıp kaynatıyoruz , ocaktan almadan önce üzerine limon suyumuzu ekleyip , bir taşım daha kaynatıp şerbetimizi oda ısısında soğuması için kaldırıyoruz
Kabımıza oda ısısındaki margarini alıyoruz , üzerine pudra şekeri , irmik , yoğurt , sıvıyağ , hindistan cevizi , yumurtamızın akımızı ekleyip , elimizle karıştırıyoruz , unu , kabartma tozunu ve vanilyamızı ekleyip , yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Cevizimizi ve bademimizi irice doğruyoruz
Hamurumuzu 19 -20 tane kadar bezeye ayırıyoruz , bezemizi rulo haline getirip , tarağımızın üzerinde açıyoruz
Açtığımız bezemizin üzerine ceviz ve badem karışımımızından koyuyoruz
Hamurun uçlarını birleştiriyoruz , birleştirdiğimiz yeri iç kısımda kalacak şekilde ters çevirip , uçlarını birleştiriyoruz
Tepsimizi yağlayıp , hazırladığımız tatlılarımızı tepsimize diziyoruz , üzerlerine badem koyuyoruz ve tarağın verdiği şekli bozmadan yumurta sarımızı sürüyoruz
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktığında şerbetimizi döküyoruz , yarım saat kadar sonra şerbeti tam çekmesi için ters çeviriyoruz
Şerbetini çekip , soğuduğunda servis ediyoruz .
tatlımızın tarifini görsellerle sizlere anlattim ama dilerseniz viedosunuda izleyerek dahaarıntılı ögrenebilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olarak diğer videolarımı izleyebilirsiniz
tarak tatlısı tarifimizin videosu
tatlımızın tarifini görsellerle sizlere anlattim ama dilerseniz viedosunuda izleyerek dahaarıntılı ögrenebilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olarak diğer videolarımı izleyebilirsiniz
tarak tatlısı tarifimizin videosu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder