22 Şubat 2016 Pazartesi

TARAK TATLISI

Tarak tatlısı nasıl yapılır , detaylı anlatımı
Tarak tatlısı malzemeleri nelerdir , püf noktaları 
Tarak tatlısı görsel anlatımı ve yapım aşamaları 
Tarak tatlısı tarifi ve yapılışı nasıldır 

Merhabalar 




Geçen hafta tarak tatlısı yapıp sizinle paylaşmak istedim , fakat mutfağa girdiğimde evde badem kalmadığını farkettim , o yüzden tarak tatlısını yapmak bu haftaya kaldı . 
Tarak tatlısı şekil olarak çok güzel bir tatlı , iri dişleri olan bir tarağın üzerinde hamurumuzu açıp , içerisine harç koyup , kapatarak yapıyoruz . Mutfağımızda bu iş için ayırdığımız bir tarağımızın olması bizim işimizi yapmamızda  yardımcı olacaktır .




TARAK TATLISI 
Malzemeler : 
Yarım paket margarin veya tereyağ (125 gram ) 
1 çay bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı irmik 
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı hindistan cevizi 
1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine) 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar un kullandım , kontrollü kullanıyoruz ) 
İç malzemesi : 
1 su bardağı kadar ceviz ve badem içi 
Şerbeti : 
4 su bardağı şeker 
4 ,5 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu 
Üzei için : 
1 avuç iri boy badem 
Yapılışı : 
Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıp kaynatıyoruz , ocaktan almadan önce üzerine limon suyumuzu ekleyip , bir taşım daha kaynatıp şerbetimizi oda ısısında soğuması için kaldırıyoruz 
Kabımıza oda ısısındaki margarini alıyoruz , üzerine pudra şekeri , irmik , yoğurt , sıvıyağ , hindistan cevizi , yumurtamızın akımızı ekleyip , elimizle karıştırıyoruz , unu , kabartma tozunu ve vanilyamızı ekleyip , yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 
Cevizimizi ve bademimizi irice doğruyoruz 
Hamurumuzu 19 -20 tane kadar bezeye ayırıyoruz , bezemizi rulo haline getirip , tarağımızın üzerinde açıyoruz 
Açtığımız bezemizin üzerine ceviz ve badem karışımımızından koyuyoruz 
Hamurun uçlarını birleştiriyoruz , birleştirdiğimiz yeri iç kısımda kalacak şekilde ters çevirip , uçlarını birleştiriyoruz 
Tepsimizi yağlayıp , hazırladığımız  tatlılarımızı tepsimize diziyoruz , üzerlerine badem koyuyoruz ve tarağın verdiği şekli bozmadan yumurta sarımızı sürüyoruz 
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz 
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktığında şerbetimizi döküyoruz , yarım saat kadar sonra şerbeti tam çekmesi için ters çeviriyoruz 
Şerbetini çekip , soğuduğunda servis ediyoruz .
tatlımızın tarifini görsellerle sizlere anlattim ama dilerseniz viedosunuda izleyerek dahaarıntılı ögrenebilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olarak diğer videolarımı izleyebilirsiniz
tarak tatlısı tarifimizin videosu




















adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.