Tavuklu istiridye mantarının görsel olarak yapılışı nasıldır
Tavuklu istiridye mantarının ana malzemeleri ve yapım şekli nedir
İyi günler
İstiridye mantarı benim yeni yeni keşfettiğim mantarlardan . Oldukça lezzetli olan bu mantarı ben çok beğendim , tadı diğer mantarlardan daha güzel geldi bana ve mutfakta daha çok kullanmaya başladım .
Pilavda çok güzel olduğu gibi , tavukla sotelendiğindede oldukça lezzetli oluyor .
İstiridye mantarı pleurotus cinsinden bir mantar türüdür . Bu mantar İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde tanınmaktadır . 10 yıldır üretilmekte ve yavaş yavaş tanınmaktadır. Ticari üretimi ,yeni olan istiridye mantarı oldukça ilgi görmüştür .
TAVUKLU İSTİRİDYE MANTAR SOTE
Malzemeler :
500 gram tavuk bonfile
300 gram istiridye mantarı
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
4-5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğruyoruz
Wok tavada yağımızı kızdırıp , tavukları kızgın yağda ve yüksek ateşte fazla sulandırmadan soteliyoruz
Etlerimiz bıraktığı suyu salıp çektiğinde , jülyen doğradığımız mantarları üzerine ekliyoruz
Mantarlar suyunu salıp çektiğinde , doğradığımız biberleri ,sarımsakları ekliyoruz ve tavamızı sallaya sallaya biberlerimizi pişiriyoruz
Yemeğimize en son tuz , karabiber ekliyoruz
Pilav eşliğinde sıcak servis ediyoruz .
Not : Ben mantarın tadını kapatmamak için baharat olarak sadece karabiber ekledim ,yemeğimize pulbiber ve kekikde eklenebilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder