22 Aralık 2020 Salı

Kalburabastı tatlısı

 Merhaba kıyır  kıyır bir kalburabastı tatlısı tarifim var , püf noktamız çok iyi kızartmak








KALBURABASTI TATLISI 

125 gr tereyağ 

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt 

1 dolu yemek kaşığı irmik 

1 çimdik tuz

Yarım paket kabartma tozu 

3 su bardağı un 

Şerbeti : 

3 su bardağı şeker 

3,5 su bardağı su 

3-4 damla limon suyu

İçi: 

Ceviz 

Öncelikle şerbetimizi 20 dakika kaynatalım , en son limonumuzu sıkıp kapatalım , şerbetimizi soğutalım ( tamamen soğumalı , ılık olmamalı ) 

Hamur malzemelerimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım , yumurtadan küçük paçalar alalım ( 22 adet ) el ayamızla açıp , kızartma sepetimizin üzerine alalım , uç kısmına ceviz koyalım ve rulo şeklinde saralım , yağladığımız tepsimize dizip 190 derece ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişirelim , tamamen kızarıp , kuruduğunda çıkartalım , sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim , soğutup servis edelim .


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.