Merhaba kıyır kıyır bir kalburabastı tatlısı tarifim var , püf noktamız çok iyi kızartmak
KALBURABASTI TATLISI
125 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı irmik
1 çimdik tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İçi:
Ceviz
Öncelikle şerbetimizi 20 dakika kaynatalım , en son limonumuzu sıkıp kapatalım , şerbetimizi soğutalım ( tamamen soğumalı , ılık olmamalı )
Hamur malzemelerimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım , yumurtadan küçük paçalar alalım ( 22 adet ) el ayamızla açıp , kızartma sepetimizin üzerine alalım , uç kısmına ceviz koyalım ve rulo şeklinde saralım , yağladığımız tepsimize dizip 190 derece ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişirelim , tamamen kızarıp , kuruduğunda çıkartalım , sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim , soğutup servis edelim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder