11 Mayıs 2016 Çarşamba

SUSAMLI BİTLİ KURABİYE

Susamlı bitli kurabiye tarifi
Susamlı kurabiye nasıl yapılır 
Bitli kurabiye malzemeleri nelerdir 
Mantolu susamlı kurabiye yapımı ve detayları 
Tarçınlı kurabiye tarifi ve yapılışı 



İyi günler 
Susam tatlı hamur işlerine çok yakışan bir bitkidir . Bende kurabiye yaparken susamı çok kullanıyorum , bu kurabiye hamurumuzun içine katılan susamları öncesinden yağsız tavada kavuruyoruz , kurabiyenin içinde hem aromasını daha çok veriyor , hemde görsel olarak güzel oluyor , susamlı bitli kurabiye bizim evde en sevilen kurabiyelerden biridir .





SUSAMLI BİTLİ KURABİYE 
Malzemeler : 
1 paket oda ısısında margarin 
1 çay bardağı sıvıyağ 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu 
1 su bardağı susam 
Aldığı kadar un
Üzeri : 
3 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 tatlı kaşığı tarçın 
Yapılışı :
Susamı tavamıza alıp rengi kızarana kadar karıştırarak kavuruyoruz 
Kabımıza margarin , sıvıyağ , pudra şekeri , kavurduğumuz susamı koyup karıştırıyoruz kontrollu bir şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz 
Hamurdan fındıktan büyük parçalar kopartıp yuvarlayıp tepsimize diziyoruz 
Önceden 170 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp , soğuyan kurabiyelerin üzerine serpiyoruz . 
Not : Bu ölçü ile 66 adet kurabiye çıktı .


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.