Zeytinyağlı enginar tarifi ,
Garnitürlü enginar dolması yapımı
Baklalı enginar malzemeleri nelerdir , püf noktaları nelerdir
İyi akşamlar
Bahar ayının müjdecisi sebzelerden biride enginardır . Daha çok ege mutfağında yapılan enginar , sağlığımızada oldukça faydalıdır . Bizim evde oldukça sevilen zeytinyağlı enginar tarifine gözatalım .
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler :
5 adet enginar
1 şişe garnitür ( havuç , patates , bezelye )
1 adet kurusoğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küp şeker
Tuz
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 adet limon ( kararmaması için kullanacağız )
Yapılışı :
Enginarı limonla ovup limonlu suya koyuyoruz
Tavaya zeytinyağının yarısını koyup , yemeklik doğradığımız soğanı pembeleştiriyoruz , süzdüğümüz garnitürü yıkayıp soğanımıza ekliyor ve karıştırıyoruz
Enginarları tencereye diziyoruz , enginarların üzerine hazırladığımız sebzeleri koyuyoruz , kalan sebzeleride tencerenin dibine koyuyoruz
Üzerine kalan zeytinyağ , su , şeker , yarım limonun suyu ve tuz ekliyoruz
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz
Yemeğimiz soğuduğunda dereotu ile birlikte servis ediyoruz .
Not : Garnitür yerine sebzeleri kendimizde hazırlayabiliriz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder