3 Mayıs 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Garnitürlü enginar dolması yapımı 
Baklalı enginar malzemeleri nelerdir , püf noktaları nelerdir 




İyi akşamlar 
Bahar ayının müjdecisi sebzelerden biride enginardır . Daha çok ege mutfağında yapılan enginar , sağlığımızada oldukça faydalıdır . Bizim evde oldukça sevilen zeytinyağlı enginar tarifine gözatalım . 




ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR 
Malzemeler : 
5 adet enginar 
1 şişe garnitür ( havuç , patates , bezelye ) 
1 adet kurusoğan 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 küp şeker 
Tuz 
1 su bardağı su 
Yarım limon suyu 
1 adet limon ( kararmaması için kullanacağız ) 
Yapılışı : 
Enginarı limonla ovup limonlu suya koyuyoruz 
Tavaya zeytinyağının yarısını koyup , yemeklik doğradığımız soğanı pembeleştiriyoruz , süzdüğümüz garnitürü yıkayıp soğanımıza ekliyor ve karıştırıyoruz 
Enginarları tencereye diziyoruz , enginarların üzerine hazırladığımız sebzeleri koyuyoruz , kalan sebzeleride tencerenin dibine koyuyoruz 
Üzerine kalan zeytinyağ , su , şeker , yarım limonun suyu ve tuz ekliyoruz 
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz 
Yemeğimiz soğuduğunda dereotu ile birlikte servis ediyoruz . 
Not : Garnitür yerine sebzeleri kendimizde hazırlayabiliriz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.