28 Nisan 2017 Cuma

NİŞASTALI BÖREK

Nişastalı börek nasıl yapılır
Nişastalı börek tarifi 
Elde açma börek yapımı 
Patatesli börek malzemeleri 
Arnavut böreği yapılışı 




Bugünkü ikinci yayını benim çok sevdiğim yapımıda çok kolay olan nişastalı börek , bu börek tıpkı baklava hamuru gibi bezelerin arasına nişasta serpilerek kat kat yapılıyor , ben patatesli yaptım , her çeşit içle bu börek harika oluyor . 



NİŞASTALI BÖREK 
Malzemeler : 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı süt 
1 yumurta 
1 yemek kaşığı sirke 
1 paket kabartma tozu 
Tuz 
Un 
İçi : 
5-6 orta boy haşlanmış patates 
Pul biber 
Karabiber 
Kuru reyhan 
Tuz 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Böreğin yağı : 
1 -2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvıyağ 
Üzerine sos için : 
1 yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı yoğurt 
1 tatlı kaşığı tereyağ 
Açmak için : 
1 küçük kase nişasta 
2 yemek kaşığı un 
Yapılışı : 
Hamur malzemeleri ile unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz , üzerini örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz 
Patatesi ezip , baharatını , tuzunu ve yağını ekliyoruz 
Dinlenen hamuru ikiye bölüyoruz , bu iki bezeden , 12 alt için , 12 üst için küçük bezeler yapıyoruz 
Önce böreğin altı için bezeleri nişasta karışımıyla çay tabağı kadar açıp , aralarına yine nişasta serpip üst üste koyuyoruz , üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla hep beraber açıyoruz , eşit açılması içinde  ara sıra bezeyi çeviriyoruz , tepsimizin boyutunda açtığımızda yağladığımız tepsiye alt katı yayıyoruz , üzerine patatesli harcımızı yayıyoruz , böreğin üst katı içinde bezelere aynı işlemi yapıyoruz , böreğimizi dilimliyoruz , tereyağını eritip , sıvıyağ ekliyoruz kestiğimiz kısımların arasınada girecek şekilde her tarafını yağlıyoruz , 5 -10 dakika kadar yağı çekmesini bekleyip , üzerine yoğurt , yumurta sarısı ve  yağ karışımını sürüyoruz , 180 derece fırında altı , üstü kızarana kadar pişiriyoruz .


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.