Nişastalı börek tarifi
Elde açma börek yapımı
Patatesli börek malzemeleri
Arnavut böreği yapılışı
Bugünkü ikinci yayını benim çok sevdiğim yapımıda çok kolay olan nişastalı börek , bu börek tıpkı baklava hamuru gibi bezelerin arasına nişasta serpilerek kat kat yapılıyor , ben patatesli yaptım , her çeşit içle bu börek harika oluyor .
NİŞASTALI BÖREK
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un
İçi :
5-6 orta boy haşlanmış patates
Pul biber
Karabiber
Kuru reyhan
Tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Böreğin yağı :
1 -2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine sos için :
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağ
Açmak için :
1 küçük kase nişasta
2 yemek kaşığı un
Yapılışı :
Hamur malzemeleri ile unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz , üzerini örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
Patatesi ezip , baharatını , tuzunu ve yağını ekliyoruz
Dinlenen hamuru ikiye bölüyoruz , bu iki bezeden , 12 alt için , 12 üst için küçük bezeler yapıyoruz
Önce böreğin altı için bezeleri nişasta karışımıyla çay tabağı kadar açıp , aralarına yine nişasta serpip üst üste koyuyoruz , üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla hep beraber açıyoruz , eşit açılması içinde ara sıra bezeyi çeviriyoruz , tepsimizin boyutunda açtığımızda yağladığımız tepsiye alt katı yayıyoruz , üzerine patatesli harcımızı yayıyoruz , böreğin üst katı içinde bezelere aynı işlemi yapıyoruz , böreğimizi dilimliyoruz , tereyağını eritip , sıvıyağ ekliyoruz kestiğimiz kısımların arasınada girecek şekilde her tarafını yağlıyoruz , 5 -10 dakika kadar yağı çekmesini bekleyip , üzerine yoğurt , yumurta sarısı ve yağ karışımını sürüyoruz , 180 derece fırında altı , üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder