Merhaba
Günler öyle hızlı geçiyor ki , bugün bi baktım , hop perşembe olmuş , sanırım bana 24 saat yetmiyor . Bu koşturmaca arasında güzel bir şerbetli tatlı yaptım , ismi istiridye tatlısı , hem çok pratik , hemde lezzetli , görsel olarak da güzel görünüyor , yaptığınızda beğenileri alacaksınız .
İSTİRİDYE TATLISI
250 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tahin
2,5 su bardağı un ( biraz az veya fazla olabilir , dikkatli kullanalım )
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyu kaynatıp , limon sıkalım ve ocağı kapatalım , şerbeti iyice soğutalım ( ben geceden hazırladım )
Un ve kabartma tozu hariç malzemeleri karıştıralım , kabartma tozunu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyelim
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyalım , üzerine hafif bastırıp , kaşık veya çay bardağı ile şekil verelim , yağladığımız tepsiye dizelim 190 derecede kızarıp kendini toplayıncaya kadar pişirelim
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktığında , soğuk şerbetimizi dökelim , mümkünse 1 gece bekletip , servis edelim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder