Sirkeli poğaça tarifi
Kıyır poğaça tarifi
Mayasız poğaça nasıl yapılır , malzemeleri nelerdir
Merhaba
Bazen yumuşacık pamuk gibi poğaça isterken , bazende kıyır kıyır poğaçaları çok seviyoruz , bayatlamayan sirkeli bohça poğaça da böyle kıyır kıyır lezzetiyle çayın yanına çok yakışıyor . Yapımı ise oldukça kolay .
BAYATLAMAYAN SİRKELİ BOHÇA POĞAÇA
Malzemeler
150 gram oda ısısında margarin
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
Yarım türk kahvesi fincanı üzüm sirkesi
2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İçi :
Beyaz peynir
Üzeri :
Susam
Yapılışı :
Kabımıza margarin , sıvıyağ , yumurta , sirke , tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz , kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz , ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz , ceviz kadar bezelere ayırıyoruz (20 adet ) bezeyi elimizle açıp , peynir koyuyoruz ve katlıyoruz , önce yumurta sarısına batırıp , sonra susama batırıyoruz , 180 derecede pişiriyoruz .
Bu ölçü ile 20 tane poğaça çıkıyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder