3 Şubat 2017 Cuma

PATATES MANTISI ( HİNGEL )

Patates mantısı tarifi
Patatesli mantı malzemeleri
Patatesli mantı nasıl yapılır 
Hingel tarifi 
Hingel nasıl yapılır görsel anlatımı 




İyi akşamlar 
Mantı sevenler için patatesli mantı kolay bir yemek , kıymalı yaptığımız mantılardan biraz daha büyük olduğu için yapımıda pratik oluyor , ben hingel tarifini daha öncede paylaşmıştım , onun şekli bugün yaptığımdan biraz daha farklı , her iki şeklide kullanabiliriz.




PATATESLİ MANTI 
Malzemeler : 
3 su bardağı un
1 yumurta 
Tuz 
Su 
İçi :
3 - 4 adet haşlanmış patates
Tuz 
Pul biber 
1 tane kuru soğan
Maydanoz 
Az sıvıyağ 
Üzeri için : 
1 kase sarımsaklı yoğurt
Domates sosu ( isteğe bağlı ) veya tereyağ 
Yapılışı : 
Un , su , yumurta ve tuz İle sert bir mantı hamuru yoğuruyoruz , üzerini örtüp bir saat kadar dinlendiriyoruz 
Patatesi eziyoruz , soğanı ince kıyıp az yağda pembeleştirip , patatese ekliyoruz , tuz , pul biber , ince kıydığımız maydonozları ekleyip mantı içini hazırlıyoruz
Hamuru açıyoruz , kareler kesiyoruz , mantı içimizden koyup , üçgen olacak şekilde kapatıyoruz 
Derin tencerede su kaynatıyoruz , tuz ve az yağ ekliyoruz , mantılarımızı haşlayıp , kevgirle sudan alıyoruz , üzerine sarımsaklı yoğurt , isteğe göre domates sosu veya tereyağ , nane , sumak gibi damak tadımıza uygun olanları ekliyoruz ılık servis ediyoruz . 






adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.