Patatesli mantı malzemeleri
Patatesli mantı nasıl yapılır
Hingel tarifi
Hingel nasıl yapılır görsel anlatımı
İyi akşamlar
Mantı sevenler için patatesli mantı kolay bir yemek , kıymalı yaptığımız mantılardan biraz daha büyük olduğu için yapımıda pratik oluyor , ben hingel tarifini daha öncede paylaşmıştım , onun şekli bugün yaptığımdan biraz daha farklı , her iki şeklide kullanabiliriz.
PATATESLİ MANTI
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
İçi :
3 - 4 adet haşlanmış patates
Tuz
Pul biber
1 tane kuru soğan
Maydanoz
Az sıvıyağ
Üzeri için :
1 kase sarımsaklı yoğurt
Domates sosu ( isteğe bağlı ) veya tereyağ
Yapılışı :
Un , su , yumurta ve tuz İle sert bir mantı hamuru yoğuruyoruz , üzerini örtüp bir saat kadar dinlendiriyoruz
Patatesi eziyoruz , soğanı ince kıyıp az yağda pembeleştirip , patatese ekliyoruz , tuz , pul biber , ince kıydığımız maydonozları ekleyip mantı içini hazırlıyoruz
Hamuru açıyoruz , kareler kesiyoruz , mantı içimizden koyup , üçgen olacak şekilde kapatıyoruz
Derin tencerede su kaynatıyoruz , tuz ve az yağ ekliyoruz , mantılarımızı haşlayıp , kevgirle sudan alıyoruz , üzerine sarımsaklı yoğurt , isteğe göre domates sosu veya tereyağ , nane , sumak gibi damak tadımıza uygun olanları ekliyoruz ılık servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder