Et sote nasıl yapılır
Et kavurma malzemeleri nelerdir
Et sote yatağında patates püresi yapılışı
Patates püresi tarifi , nasıl yapılır
İyi akşamlar
Bugün yemekte et sote , pilav ve patates püresi var , et yemeklerinde en kolay olanı şüphesiz et püresi , benim için yanında olmazsa olmazıda patates püresidir .
ET SOTE VE PATATES PÜRESİ
Et sote
Malzemeler :
Yarım kilo kuzu eti
1 büyük kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet kapya kırmızı biber
5- 6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Zeytinyağı
Patates püresi
Malzemeler :
5 - 6 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı kadar süt
Tuz
Yapılışı :
Tenceremizi iyice kızdırıp etleri koyuyoruz , kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Etler suyunu çekmeye başladığında zeytinyağımızı ,iri doğradığımız soğanı , soyup bütün halde bıraktığımız sarımsağı ekleyip ,kapağı kapalı bir kaç dakika soteliyoruz , en son iri doğradığımız sivri biber ve kırmızı biberi ekleyip bir kaç dakika daha soteleyip ocağı kapatıyoruz , en son tuz ve kekik ekleyip karıştırıyoruz .
Patatesleri haşlayıp , soyuyoruz , ezip püre haline getiriyoruz , tereyağ , tuz ve sütü ekleyip bir kaç dakika ocakta pişiriyoruz .
Patates püresini servis tabağımıza alıp üzerine hazırladığımız et soteleri ekliyoruz , sıcak servis ediyoruz .
Not : patates püresine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebiliriz , isteğe bağlı .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder