2 Şubat 2017 Perşembe

ET SOTE VE PATATES PÜRESİ

Et sote tarifi
Et sote nasıl yapılır 
Et kavurma malzemeleri nelerdir 
Et sote yatağında patates püresi yapılışı 
Patates püresi tarifi , nasıl yapılır 



İyi akşamlar  
Bugün yemekte et sote , pilav ve patates püresi var , et yemeklerinde en kolay olanı şüphesiz et püresi , benim için yanında olmazsa olmazıda patates püresidir . 



ET SOTE VE PATATES PÜRESİ 
Et sote 
Malzemeler : 
Yarım kilo kuzu eti 
1 büyük kuru soğan 
3 adet sivri biber 
1 adet kapya kırmızı biber 
5- 6 diş sarımsak 
Tuz 
Karabiber 
Kekik 
Zeytinyağı 
Patates püresi
Malzemeler : 
5 - 6 adet patates 
1 yemek kaşığı tereyağ 
Yarım çay bardağı kadar süt 
Tuz 
Yapılışı : 
Tenceremizi iyice kızdırıp etleri koyuyoruz , kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz 
Etler suyunu çekmeye başladığında zeytinyağımızı ,iri doğradığımız soğanı , soyup bütün halde bıraktığımız sarımsağı ekleyip ,kapağı kapalı bir kaç dakika soteliyoruz , en son iri doğradığımız sivri biber ve kırmızı biberi ekleyip bir kaç dakika daha soteleyip ocağı kapatıyoruz , en son tuz ve kekik ekleyip karıştırıyoruz .
Patatesleri haşlayıp , soyuyoruz , ezip püre haline getiriyoruz , tereyağ , tuz ve sütü ekleyip bir kaç dakika ocakta pişiriyoruz .
Patates püresini servis tabağımıza alıp üzerine hazırladığımız et soteleri ekliyoruz , sıcak servis ediyoruz .
Not : patates püresine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebiliriz , isteğe bağlı . 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.