Minik minik tek lokmalık kesme irmik tatlısı çok pratik , bunun yanında oldukçada gösterişli bir tatlı . Şerbetli tatlı sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif .
KESME İRMİK TATLISI
Malzemeler
Yarım paket oda ısısında margarin ( tereyağ )
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz )
Üzeri
İrmik
Şerbeti
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbet için şeker ve suyumuzu kaynatıp , limon suyunu ekliyoruz , soğuması için kaldırıyoruz
Yağ , sıvıyağ , şeker ,irmik , yumurta karıştırıyoruz , kabartma tozu , vanilin , unu ekleyip ele yapışmayacak , yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz
Hamuru 3 parçaya bölüp , ince uzun yuvarlıyoruz , bıçakla 2 cm eninde kesiyoruz , irmiğe buluyoruz , tepsimize diziyoruz
180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktığında şerbetini ekliyoruz , fındık , fıstık , hindistan cevizi vs süslüyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder