9 Ocak 2019 Çarşamba

KESME İRMİK TATLISI


Minik minik tek lokmalık kesme irmik tatlısı çok pratik , bunun yanında oldukçada gösterişli bir tatlı . Şerbetli tatlı sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif .







KESME İRMİK TATLISI 
Malzemeler 
Yarım paket oda ısısında margarin ( tereyağ ) 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı şeker 
3 yemek kaşığı irmik 
1 yumurta 
1 paket vanilin 
Yarım paket kabartma tozu 
3 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz ) 
Üzeri 
İrmik 
Şerbeti 
1,5 su bardağı şeker 
2 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu 
Yapılışı 
Öncelikle şerbet için şeker ve suyumuzu kaynatıp , limon suyunu ekliyoruz , soğuması için kaldırıyoruz 
Yağ , sıvıyağ , şeker ,irmik , yumurta karıştırıyoruz , kabartma tozu , vanilin , unu ekleyip ele yapışmayacak , yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz 
Hamuru 3 parçaya bölüp , ince uzun yuvarlıyoruz , bıçakla 2 cm eninde kesiyoruz , irmiğe buluyoruz , tepsimize diziyoruz 
180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktığında şerbetini ekliyoruz , fındık , fıstık , hindistan cevizi vs süslüyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.