15 Ocak 2019 Salı

MADIMAK TARİFİ ( MERCİMEK CACIĞI TARİFİ )

merhaba
Madımak anadoluda kendiliğinden yetişen bir bitkidir . İç anadoluda hemen hemen her şehirde pişirilir , benim memleketimde bir diğer adıda mercimek cacığıdır . Baharla birlikte bayanlar tarafından toplanır , taze olarak tüketildiği gibi bazen dondurulur veya kurutulur . Bende kuru madımak yaptım ve tarifi buraya kaydetmek istedim .






MADIMAK TARİFİ ( MERCİMEK CACIĞI )
Malzemeler
1 küçük kase kurutulmuş madımak ( mercimek cacığı )
1 küçük avuç bulgur
Tuz
Su
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
İsteğe bağlı 1-2 dilim pastırma
Üzeri
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Yapılışı
Madımağımızı yıkayalım ,tencereye alıp , üzerine su koyalım , madımaklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım
Madımaklarımız yumuşadığında bulgurumuzu tuzunu ekleyelim , ihtiyaç varsa sıcak su ekleyelim , bulgurlar şişene kadar pişirelim
Diğer yanda soğanı ince doğrayıp , tereyağında kavuralım , doğradığımız pastırmayı ekleyelim , madımağımızın üzerine dökelim , karıştırıp ocağımızı kapatalım
Sarımsağımızı ezelim , yoğurdunu , tuzunu , az su ekleyip karıştıralım , madımağımızın üzerine döküp servis edelim .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.