2 Temmuz 2016 Cumartesi

KARAGÖZ TATLISI

Karagöz tatlısı tarifi
Karagöz tatlısı malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır 
Karagöz tatlısı yapılışı görsel ve videolu anlatım 
Karagöz tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir




Merhaba 
Bayrama sayılı günler kala bayramda sevdiklerimize ikram edebileceğim güzel bir tatlı yaptım . Tatlı yapmayı çok seviyorum , karagöz tatlısı hafif , güzel bir tatlı . Yapımı oldukça kolay ve evdeki malzemelerle rahatlıkla yapılacak bir tatlı . 
Karagöz tatlısı kabartma tozuyla yapıldığı gibi , maya kullanılarakta yapılmakta . Ben bugün mayalı karagöz tatlısının tarifini paylaşacağım . 
Tatlımızı yaparken bir miktarını ayırıp , ayırdığımız kısma kakao ekleyip , ikinci bir renk elde ediyoruz .
Ben hazırlarken bir miktar cevizde kullandım , fakat bu tercih meselesi kullanmasakda olur . 
Yapım aşamalarını fotoğraflamış vede video çekimini yapmıştım , çekim sırasında ıpadimin belleği dolunca , yapım aşamalarının fotoğrafını yanlışlıkla silmişim , neyseki video kayıtlarım duruyor , ve tarifimin altına hemen ekliyorum . 



KARAGÖZ TATLISI 
Malzemeler : 
1,5 su bardağı oda ısısında süt 
Yarım paket yaş maya 
tane yumurta 
1su bardağı sıvıyağ
1 tatkı kaşığı şeker 
Az miktarda tuz 
Yarım paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un 
1 dolu yemek kaşığı kakao 
1 yemek kaşığı süt 
Arasına : 
İnce kıyılmış ceviz veya fındık
4 su bardağı şeker 
4 ,5 su bardağı su 
3 - 4 damla limon suyu 
Yapılışı : 
Şeker ve suyumuzu kaynatıp , limon suyumuzu ekliyoruz , soğuması için kenara ayırıyoruz 
Derin bir kaba süt , sıvıyağ , yumurta , şeker , tuz , mayayı alıp karıştırıyoruz 
Unu , kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip , ele yapışmayan , yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 
Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz 
3 parça hamuru kenara kaldırıyoruz 
Kalan hamura , kakaomuzu 1 kaşık sütle karıştırıp   yediriyoruz 
Kakaolu hamuruda 3 parçaya ayırıp , diğer hamurlarla birlikte üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz 
Masamıza un serpip ilk beyaz hamuru , merdaneyle 2 , 3 milimetre inceliğinde açıyoruz , üzerine ceviz sepiyoruz 
Kakaolu hamurlardan birini alıp , rulo şeklinde yuvarlıyoruz 
Kakaolu hamuru açtığımız hamurun uç kısmına koyup , rulo şeklinde sarıyoruz 
Hazırladığımız ruloyu 1,5 santimetre genişliğinde dilimler halinde kesiyoruz , tepsimize diziyoruz , 
Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlıyoruz 
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz 
İlk sıcaklığı çıktığında , soğuyan şerbetimizi döküyoruz , arada ters yüz edip şerbeti çekmesini sağlıyoruz 
Not : Bu ölçü ile 47 adet karagöz tatlısı çıkıyor , içine ve süslemesine ceviz , fındık kullanmak tercih meselesi kullanılmayabiliriz . 

Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.









adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.