Karagöz tatlısı malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır
Karagöz tatlısı yapılışı görsel ve videolu anlatım
Karagöz tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir
Merhaba
Bayrama sayılı günler kala bayramda sevdiklerimize ikram edebileceğim güzel bir tatlı yaptım . Tatlı yapmayı çok seviyorum , karagöz tatlısı hafif , güzel bir tatlı . Yapımı oldukça kolay ve evdeki malzemelerle rahatlıkla yapılacak bir tatlı .
Karagöz tatlısı kabartma tozuyla yapıldığı gibi , maya kullanılarakta yapılmakta . Ben bugün mayalı karagöz tatlısının tarifini paylaşacağım .
Tatlımızı yaparken bir miktarını ayırıp , ayırdığımız kısma kakao ekleyip , ikinci bir renk elde ediyoruz .
Ben hazırlarken bir miktar cevizde kullandım , fakat bu tercih meselesi kullanmasakda olur .
Yapım aşamalarını fotoğraflamış vede video çekimini yapmıştım , çekim sırasında ıpadimin belleği dolunca , yapım aşamalarının fotoğrafını yanlışlıkla silmişim , neyseki video kayıtlarım duruyor , ve tarifimin altına hemen ekliyorum .
KARAGÖZ TATLISI
Malzemeler :
1,5 su bardağı oda ısısında süt
Yarım paket yaş maya
1 tane yumurta
1su bardağı sıvıyağ
1 tatkı kaşığı şeker
Az miktarda tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı süt
Arasına :
İnce kıyılmış ceviz veya fındık
4 su bardağı şeker
4 ,5 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
Yapılışı :
Şeker ve suyumuzu kaynatıp , limon suyumuzu ekliyoruz , soğuması için kenara ayırıyoruz
Derin bir kaba süt , sıvıyağ , yumurta , şeker , tuz , mayayı alıp karıştırıyoruz
Unu , kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip , ele yapışmayan , yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya ayırıyoruz
3 parça hamuru kenara kaldırıyoruz
Kalan hamura , kakaomuzu 1 kaşık sütle karıştırıp yediriyoruz
Kakaolu hamuruda 3 parçaya ayırıp , diğer hamurlarla birlikte üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz
Masamıza un serpip ilk beyaz hamuru , merdaneyle 2 , 3 milimetre inceliğinde açıyoruz , üzerine ceviz sepiyoruz
Kakaolu hamurlardan birini alıp , rulo şeklinde yuvarlıyoruz
Kakaolu hamuru açtığımız hamurun uç kısmına koyup , rulo şeklinde sarıyoruz
Hazırladığımız ruloyu 1,5 santimetre genişliğinde dilimler halinde kesiyoruz , tepsimize diziyoruz ,
Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlıyoruz
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz
İlk sıcaklığı çıktığında , soğuyan şerbetimizi döküyoruz , arada ters yüz edip şerbeti çekmesini sağlıyoruz
Not : Bu ölçü ile 47 adet karagöz tatlısı çıkıyor , içine ve süslemesine ceviz , fındık kullanmak tercih meselesi kullanılmayabiliriz .
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder