Patatesli kilis tava malzemeleri
Arap tava tarifi
Patlıcanlı kilis tava nasıl yapılır
Kilis tava yapılışı videolu görsel anlatımı ve püf noktaları
Merhaba
Kilis tava oldukça lezzetli bir yemektir , bazı yerlerde arap tava olarakta ismi geçmektedir . Bu yemeğin en güzel hali tabiki odun ateşinde , mahalle fırınında pişmesidir .
Yinede evdebile olsa bu güzel yemeği yapmak güzel . Kilis tava patatesli , patlıcanlı veya sade olarak yapılabilir . Ben bugün patlıcan ile birlikte yaptım .
PATLICANLI KİLİS TAVA
Malzemeler :
500 gram kıyma
2 küçük boy patlıcan
1 orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
2-3 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3/4 su bardağı su
Üzerine :
1 adet domates
2 sivri biber
1 adet kuru soğan
Yapılışı :
Patlıcanları alacalı soyup , tuzlu suda bekletiyoruz
Kuru soğanı , kırmızı biberi , yeşil biberi , domatesi , maydanozu incecik doğruyoruz
Doğradığımız sebzeleri kıymamıza katıyoruz, pul biberi , karabiberi , tuzu ekleyip , iyice yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz harcı 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz
Tepsimizi yağlıyoruz , patlıcanları tepsimizin tabanına diziyoruz , üzerine az tuz serpiyoruz
Hazırladığımız kıymalı harcı , patlıcanların üzerine ince bir tabaka halinde kaplıyoruz
Kilis tavamızın üzerine dilimlediğimiz soğanı , domatesi , biberi yerleştiriyoruz
Salçamızı suyla açıyoruz , sıvıyağımızı ekliyoruz , hazırladığımız sosu kilis tavamızın üzerine döküyoruz
200 derecede pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder