4 Temmuz 2016 Pazartesi

PATLICANLI KİLİS TAVA

Patlıcanlı kilis tava tarifi
Patatesli kilis tava malzemeleri
Arap tava tarifi
Patlıcanlı kilis tava nasıl yapılır 
Kilis tava yapılışı videolu görsel anlatımı ve püf noktaları 



Merhaba 
Kilis tava oldukça lezzetli bir yemektir , bazı yerlerde arap tava olarakta ismi geçmektedir . Bu yemeğin en güzel hali tabiki odun ateşinde , mahalle fırınında pişmesidir . 
Yinede evdebile olsa bu güzel yemeği yapmak güzel . Kilis tava patatesli , patlıcanlı veya sade olarak yapılabilir . Ben bugün patlıcan ile birlikte yaptım .


PATLICANLI KİLİS TAVA 
Malzemeler : 
500 gram kıyma 
2 küçük boy patlıcan 
1 orta boy domates 
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber 
1 adet yeşil biber 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
Tuz 
Karabiber 
Pul biber 
2-3 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası 
3/4 su bardağı su 
Üzerine : 
1 adet domates 
2 sivri biber 
1 adet kuru soğan 
Yapılışı : 
Patlıcanları alacalı soyup , tuzlu suda bekletiyoruz 
Kuru soğanı , kırmızı biberi , yeşil biberi , domatesi , maydanozu incecik doğruyoruz 
Doğradığımız sebzeleri kıymamıza katıyoruz, pul biberi , karabiberi , tuzu ekleyip , iyice yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz harcı 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz 
Tepsimizi yağlıyoruz , patlıcanları tepsimizin tabanına diziyoruz , üzerine az tuz serpiyoruz 
Hazırladığımız kıymalı harcı , patlıcanların üzerine ince bir tabaka halinde kaplıyoruz 
Kilis tavamızın üzerine dilimlediğimiz soğanı , domatesi , biberi yerleştiriyoruz 
Salçamızı suyla açıyoruz , sıvıyağımızı ekliyoruz , hazırladığımız sosu kilis tavamızın üzerine döküyoruz 
200 derecede pişiriyoruz 


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.