1 Temmuz 2016 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ

Paçanga böreği tarifi 
Paçanga böreği nasıl yapılır 
Paçanga böreği yapılışı , görsel detayları ve püf noktası nedir 
Pastırmalı börek malzemeleri
Pastırmalı tarifler 



İyi günler 
Pastırma çiğ , pişmiş , kurufasulye , yumurta , madımak , börek , pide ve pizza gibi bir çok yemeğe yakışmaktadır . Pastırma dediğimizde ilk aklımıza gelen şehir kayseridir . 
Ben pastırmayı bugün paçanga böreğinde kullandım , bizim evde oldukça sevilen , yapımıda çok pratik olan bir börektir . 



PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler : 
150 -200 gram pastırma 
2 adet sivri biber 
2 adet domates 
3-4 dal maydanoz 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
2 adet yufka 
Kızartmak için : 
Sıvıyağ 
Yapılışı : 
Domates , biber , maydonozu çok ince doğruyoruz 
Pastırmaları ince dilimler haline getiriyoruz 
Doğradığımız sebzeler , pastırma ve kaşar rendesini bir kapta karıştırıyoruz 
Yufkamızı üst üste koyup , 8 'e bölüyoruz 
İlk dilim yufkamıza hazırladığımız harcı koyup , sarıyoruz , uç kısmını ıslatıp yapıştırıyoruz 
Yufkalarımız bitene kadar böreklerimizi sarıyoruz 
Yağımızı kızdırıp , böreklerimizi kızartyoruz 
Yağını , kağıt havlu üzerinde çektirip , sıcak olarak servis ediyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.