Paçanga böreği nasıl yapılır
Paçanga böreği yapılışı , görsel detayları ve püf noktası nedir
Pastırmalı börek malzemeleri
Pastırmalı tarifler
İyi günler
Pastırma çiğ , pişmiş , kurufasulye , yumurta , madımak , börek , pide ve pizza gibi bir çok yemeğe yakışmaktadır . Pastırma dediğimizde ilk aklımıza gelen şehir kayseridir .
Ben pastırmayı bugün paçanga böreğinde kullandım , bizim evde oldukça sevilen , yapımıda çok pratik olan bir börektir .
PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler :
150 -200 gram pastırma
2 adet sivri biber
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yufka
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Yapılışı :
Domates , biber , maydonozu çok ince doğruyoruz
Pastırmaları ince dilimler haline getiriyoruz
Doğradığımız sebzeler , pastırma ve kaşar rendesini bir kapta karıştırıyoruz
Yufkamızı üst üste koyup , 8 'e bölüyoruz
İlk dilim yufkamıza hazırladığımız harcı koyup , sarıyoruz , uç kısmını ıslatıp yapıştırıyoruz
Yufkalarımız bitene kadar böreklerimizi sarıyoruz
Yağımızı kızdırıp , böreklerimizi kızartyoruz
Yağını , kağıt havlu üzerinde çektirip , sıcak olarak servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder