3 Temmuz 2016 Pazar

MANTI MAKARNA

Mantı makarna tarifi
Mantı makarna malzemeleri
Mantı makarna yapılışı , görsel anlatımı
Mantı makarna nasıl yapılır videolu anlatımı ve püf noktaları




Merhaba
Mantı genelde hepimizin çok sevdiği hamurişlerindendir . Bizim evde de oldukça sevilen bu yemeği sıkça yapmaya çalışıyorum . fakat bazen ev halkı öyle dar vakitlerde mantı istiyor ki bende böyle zamanlarda biraz daha pratik çözümler bulmaya çalışıyorum . Mantı makarna böyle günlerde benim kurtarıcılarımdan birisi oluyor . Hazırladığım mantı içini pratik bir şekilde mantı makarnalara dolduruyorum , Bu sayede zamandanda tasarruf etmiş oluyorum .



MANTI MAKARNA
Malzemeler
Yarım paket mantı makarna
250 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Su
Yapılışı
Soğanı rendeliyoruz , maydanozu çok ince kıyıyoruz
Doğradığımız soğanı , maydanozu , tuzu , pulbiberi , karabiberi kıymamıza ekleyip , iyice yoğuruyoruz
Hazırladığımız harcı mantı makarnaların içine dolduruyoruz
Sarımsağı ezip , tuz ekleyip yoğurtla karıştırıyoruz
Büyük bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz , tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz
Kaynayan suyumuza hazırladığımız mantı makarnaları döküyoruz
Kısık ateşte 13 - 14 dakika kadar pişiriyoruz
Kevgirimizle mantı makarnalarımızı kabımıza alıyoruz
Yağımızı eritip salçamızı ekliyor kavuruyoruz , nanemizi ekliyoruz , mantıları haşladığımız sudan yarım su bardağı kadar ekleyip , kaynatıyoruz
Süzdüğümüz mantı makarnalara yoğurdumuzu , üzerinede salçalı sosumuzu ekliyoruz






adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.