19 Aralık 2018 Çarşamba

KAYMAKPARE

Merhaba
Kaymakpare tatlısı çok az malzeme kullanarak yapabileceğimiz hem ekonomik hemde lezzeti dolayısıyla tercih edebileceğimiz bir tatlı . Kaymakpare hamurunda temel olarak kaymak ve sıvıyağ bulunmakta , burada püf noktamız kaymak ölçüsü kadar , sıvıyağ kullanmamız .




KAYMAKPARE
Malzemeler
200 gram kaymak
200 ml sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
4- 4,5 su bardağı un
ŞERBETİ
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şeker ve suyu kaynatalım , limon suyunu ekleyip ocağı kapatalım , şerbetimizi soğutalım
Kaymak , sıvıyağ , kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip hamurumuzu yoğuralım
Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlıyalım , tepsimize dizelim
180 ısıttığımız fırında pişirelim ( benim fırınımda 30 dakikada pişti )
Pişen tatlımız sıcakken , tamamen soğuttuğumuz şerbetimizi dökelim
Arzu ettiğimiz şekilde fıstık , ceviz , hindistan cevizi süsleyelim
NOT : unu kontrollü kullanalım , tatlımız çok narin çabuk dağılan bir tatlı olduğu için servis ederken dikkatli olalım .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.