İyi akşamlar
Çay saatleri için oldukça hafif , yumuşacık keki ve arasındaki muzların çok güzel bir lezzet kattığı köstebek pasta yaptım .
Özellikle muz seven çocuklar bu pastaya bayılacak .
KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı oda ısısında su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı un
İçi :
Büyüklüğüne göre 3-4 adet muz
1 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
Damla çikolata
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz
Sıvıyağ , süt , su , vanilya kakao , kabartma tozu ve unu sırayla ekleyip , kekimizi hazırlıyoruz
Kelepçeli kalıbımıza hamurumuzu döküp 180 derecede pişiriyoruz
Kekimizi tamamen soğutup , kaşıkla içini oyuyoruz ve çıkan kek parçalarını bir kenara ayırıyoruz
Ortasını havuz gibi açtığımız kekimize muzları yerleştiriyoruz
Krem şantimizi sütle çırpıp , damla çikolata ekliyoruz
Hazırladığımız kremamızı , muzların üzerine koyup , şekil veriyoruz
Kenara ayırdığımız kekleri robot veya elimizde ufalayıp pastamızın üzerini kaplıyoruz
Köstebek pastamızı dolapta dinlendirip , servis ediyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder