Acıbadem keki tarifi
Acıbadem keki nasıl yapılır
Acıbadem keki yapılışı videolu anlatımı
Yıllar önce arkadaşımda yediğimde bu keke bayılmış ve tarifini almıştım , sıkçada yaptığım tariflerden birisidir . Bikaç yıldır benim cevizli tart diye yaptığım kekin acıbadem keki ismiyle yapıldığını gördüm , görünüşü gerçektende acıbadem kurabiyesine benziyor bu kekin siz istediğinizi diyebilirsiniz .
Ben bu tarifi daha öncede burada paylaşmıştım , kekini kendim yapıp , şimdiyse son zamanlarda popüler olan şekilde yapıp hazır pandispanya kullandım , tercih size kalmış , istediğinizi kullanabilirsiniz .
Eğer kekini kendimiz yapacaksak dikkat etmemiz gereken tek nokta , hamurda yarım paket kabartma tozu kullanıyoruz , püf noktası kabartma tozunu yarım paket kullanmakta , birde bu sefer ben bir miktar damla çikolata ekledim , gayet güzel oldu .
CEVİZLİ TART :
Malzemeler :
1 paket hazır pasta tabanı kek
Üzeri sosu için :
1 su bardağı ceviz
1 ,5 su bardağı hindistan cevizi
1 ,5 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı :
Kekimizi ortadan ayırıp , yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz
Cevizleri irice doğruyoruz ,
Ceviz ,hindistan cevizi ,şeker ,sıvıyağ ,damla çikolata , yumurta derin bir kasede iyice karıştırıyoruz
Pasta tabanlarımızın üzerine hazırladığımız sosu döküp ,170 derecede tartımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Tamamen soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz
Not : sostaki şeker fırın ısısında eriyip yayıldığı için kek üzerine döktüğümüzde kenarlardan az boşluk bırakıp yayıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder