27 Ekim 2016 Perşembe

ŞEKERPARE

Şekerpare tarifi
Şekerpare nasıl yapılır
Şekerpare tatlısı yapılışı nasıldır
Şekerpare tatlısı görsel ve videolu yapım aşamaları 
Kalbura bastı tatlısı ve yapılışı
Şerbetli tatlılar tarifi



İyi akşamlar 
Şerbetli tatlılardan en kolaylarından birisi şekerparedir . Yapılışı kolay olmasına rağmen lezzet olarak sevilen bir tatlıdır . 
En kolayından şekerpare tarifini paylaşıyorum . 



ŞEKERPARE 
Malzemeler : 
250 gram margarin 
2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine ) 
1,5 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
3,5 -4 su bardağı un 
Şerbeti : 
3 su bardağı şeker 
3,5 su bardağı su 
4-5 damla limon suyu 
Yapılışı : 
Oda ısısındaki margarinimizi kabımıza koyup , diğer malzemeleri ekliyoruz , unu kontrollü ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz  
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp şekil verip tepsimize diziyoruz 
Üzerine yumurta sarımızı sürüp , 180 derece fırında pişiriyoruz 
Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp , limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz soğutuyoruz 
Şekerparelerin ilk sıcaklığı çıktığında şerbetini döküyoruz , ters yüz edip şerbetini çektiriyoruz , fındık , fıstık , cevizle süsleyebiliriz 




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.