Şekerpare nasıl yapılır
Şekerpare tatlısı yapılışı nasıldır
Şekerpare tatlısı görsel ve videolu yapım aşamaları
Kalbura bastı tatlısı ve yapılışı
Şerbetli tatlılar tarifi
İyi akşamlar
Şerbetli tatlılardan en kolaylarından birisi şekerparedir . Yapılışı kolay olmasına rağmen lezzet olarak sevilen bir tatlıdır .
En kolayından şekerpare tarifini paylaşıyorum .
ŞEKERPARE
Malzemeler :
250 gram margarin
2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine )
1,5 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 -4 su bardağı un
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Yapılışı :
Oda ısısındaki margarinimizi kabımıza koyup , diğer malzemeleri ekliyoruz , unu kontrollü ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp şekil verip tepsimize diziyoruz
Üzerine yumurta sarımızı sürüp , 180 derece fırında pişiriyoruz
Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp , limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz soğutuyoruz
Şekerparelerin ilk sıcaklığı çıktığında şerbetini döküyoruz , ters yüz edip şerbetini çektiriyoruz , fındık , fıstık , cevizle süsleyebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder