Isırganotlu börek malzemeleri nelerdir
En lezzetli börek tarifleri
Egenin otlu böreği
Isırganotu nasıl temizlenir
İyi akşamlar
Dün egenin otlarından cibes tarifi vermiştim , bugünde yine ege otlarından ısırganotunlu börek tarifi paylaşmak istedim . Isırganotu sağlığımız konusunda çok faydalı olduğu söyleniyor , özellikle saç sağlığına iyi geliyormuş , şimdi vaktiyken bolca kullanmak iyi fikir .
Isırganotunu temizlerken eldiven kullandım , yoksa ciltte biraz sızı yapıyor . Eldiven ile ayıklayıp yıkadığım , ısırganotunun üzerine sıcak su döküp , bu şekilde 5-10 dakika bekletip süzdüm ve doğradım , bu şekilde ilk aşamasını hazırladım .
ISIRGANOTLU BÖREK
Malzemeler :
İçi :
6 adet yufka
1 bağ ısırganotu
1 adet kurusoğan
1 adet domates ( isteğe bağlı )
Yarım demet maydanoz
1 küçük kase lor peyniri
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Sosu :
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Yapılışı :
Soğanı ince doğrayıp , yağ ile birlikte pembeleştiriyoruz
Üzerine domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz , domates sotelendiğinde kullanıma hazır hale getirdiğimiz ısırganotlarını ekleyip , tuz , karabiberi katıp kavuruyoruz , kavurduğumuz ısırganotunu soğutup lor peyniri ve ince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştırıyoruz
Böreğin sosmalzemelerini bir kapta karıştırıyoruz .
Tepsimize yağlı kağıt serip ilk yufkayı kenarından sarkacak şekilde seriyoruz , hazırladığımız sosdan sürüyoruz , diğer iki yufkayı kenarından sarkıtmadan serip , her seferinde üzerine sosu sürüyoruz , 3 katı hazırladığımızda hazırladığımız börek içini her yere eşit dağıtıyoruz , tekrar yufkaları tek tek serip , aralarına sos sürüyoruz , en son sarkan ilk yufkayıda üstte toplayıp sosumuzdan sürüyoruz
190 derecede böreğimizi pişiriyoruz , ilk sıcaklığı çıktığında dilimleyip servis ediyoruz .
Not : sos için büyük boy çay bardağı kullandım , market yufkaları kalın olduğu için yufkacıdan alınan yufka ile börekler daha lezzetli oluyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder