Elmalı poğaça nasıl yapılır
Elmalı kurabiye malzemeleri nelerdir
Elmalı poğaça yapılışı görsel detaylı anlatımı
Güneşli fakat soğuk bir izmir gününden merhaba ,
Bugünlerde sabahları hep geç kalkmak istiyorum , böyle olduğunda işlerim yetişmiyor , aslında ömrüm boyunca sabah güneşle bir uyanırken bu kış hep uyumak istedim , umarım kısa zamanda toparlarım , bugün nihayet erken kalkabildim , böyle olduğunda mutfakta hamurişlerine ayıracak vaktim oldu , bende güzel bir elmalı poğaça yaptım , ailecek içerisine elma giren hamurişlerini çok severiz .
ELMALI POĞAÇA
Malzemeler
1 paket margarin ( oda ısısında )
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı kadar un ( kontrollü kullanıyoruz )
İç malzemeler
4-5 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Ceviz
Yapılışı
Elmaları soyup rendeliyoruz , tavada şeker ile pişiriyoruz , ocağı kapatıp tarçın ve ceviz ekleyip soğutuyoruz
Kabımıza margarin , yoğurt, sıvıyağ ,yumurta , pudra şekeri karıştırıyoruz , un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Hamuru merdaneyle açıp , yuvarlak şekilde kesiyoruz , elmalı harcımızdan koyup sandal şeklinde uçlarından kapatıyoruz
Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 180 derecede , hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpiyoruz .
Not : bu ölçü ile 24 -25 adet kurabiye çıkmaktadır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder