11 Ocak 2017 Çarşamba

KATMER POĞAÇA

Katmer poğaça tarifi
Katmer poğaça nasıl yapılır 
Katmer poğaça malzemeleri nelerdir
Pamuk poğaça yapılışı 
Mayalı poğaça yapım aşamaları



Uzun bir aradan sonra iyi akşamlar 
Dün İzmir de yoğun bir kar yağışı yaşandığı için bugün okullar tatildi , bende çocuklarımla kahvaltı yapmak için mis gibi katmer poğaça yaptım , poğaça tıpkı milföy hamuru gibi pişerken kat kat açıldı ama milföy hamuru gibi çıtır çıtır değil yumuşacıktı .



KATMER POĞAÇA 
Malzemeler : 
1 su bardağı oda ısısında süt 
1 su bardağı oda ısısında su 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Yarım paket yaş maya 
2 çay kaşığı tuz 
2 çay kaşığı şeker 
Aldığı kadar un 
İçi : 
Beyaz peynir 
Üzeri için : 
1 yumurta sarısı 
Aralarına sürmek için : 
150 gram kadar tereyağ veya margarin 
Yapılışı : 
Derin bir kaba süt , su , sıvıyağ ,tuz , şeker , maya konup karıştırılır , azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp  1 saat kadar mayalanması için kaldırıyoruz 
Mayalanan hamurumuzu 21 beze olacak şekilde ayırıyoruz 
7 tane bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürüyoruz , en üst kata sürmüyoruz , diğer bezeleride 7 kat olacak şekilde hazırlıyoruz ( 3 tane 7 katlı hamurumuz olacak ) 
Hazırladığımız hamuru elimizle büyük servis tabağı boyutunda olacak kadar açıyoruz , açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz , peynir koyup sarıyoruz , tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiriyoruz . 
Not : bu ölçü ile 24 adet katmer poğaça çıkıyor . 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.