Katmer poğaça nasıl yapılır
Katmer poğaça malzemeleri nelerdir
Pamuk poğaça yapılışı
Mayalı poğaça yapım aşamaları
Uzun bir aradan sonra iyi akşamlar
Dün İzmir de yoğun bir kar yağışı yaşandığı için bugün okullar tatildi , bende çocuklarımla kahvaltı yapmak için mis gibi katmer poğaça yaptım , poğaça tıpkı milföy hamuru gibi pişerken kat kat açıldı ama milföy hamuru gibi çıtır çıtır değil yumuşacıktı .
KATMER POĞAÇA
Malzemeler :
1 su bardağı oda ısısında süt
1 su bardağı oda ısısında su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İçi :
Beyaz peynir
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
Aralarına sürmek için :
150 gram kadar tereyağ veya margarin
Yapılışı :
Derin bir kaba süt , su , sıvıyağ ,tuz , şeker , maya konup karıştırılır , azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanması için kaldırıyoruz
Mayalanan hamurumuzu 21 beze olacak şekilde ayırıyoruz
7 tane bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürüyoruz , en üst kata sürmüyoruz , diğer bezeleride 7 kat olacak şekilde hazırlıyoruz ( 3 tane 7 katlı hamurumuz olacak )
Hazırladığımız hamuru elimizle büyük servis tabağı boyutunda olacak kadar açıyoruz , açtığımız hamuru 8 eşit parçaya bölüyoruz , peynir koyup sarıyoruz , tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiriyoruz .
Not : bu ölçü ile 24 adet katmer poğaça çıkıyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder