26 Ocak 2017 Perşembe

SULU MANTI

Sulumantı tarifi
Kayseri mantısı malzemeleri
Mantı nasıl yapılır 




Mantı sevmeyen yoktur heralde , yapması zahmetli olsada , iki dakikada yenir . 
Bende severim mantı yapmayı , bugünde sulu mantı yaptım , 





Malzemeler : 
3 ,5 su bardağı un 
1 yumurta 
Tuz 
Su ( sert bir hamur yoğuracak kadar ) 
İçi : 150 -200  gram kıyma 
1 tane  kuru soğan 
Karabiber 
Pul biber 
Tuz 
Üzeri için : 
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
Pul biber 
Nane 
Sumak 
Tuz 
Sosu : 
1 yemek kaşığı tereyağ 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
1 ,5 yemek kaşığı salça 
Su 
Yapılışı : 
Un , su , tuz ve yumurta ile sert bir hamur yoğuruyoruz 
Hamurumuzun üzerini örtüyoruz ve dolapta yarım saat kadar dinlendiriyoruz 
Soğanımızı rendeliyoruz , kıyma , tuz , pulbiber , karabiber ekleyip karıştırıyoruz 
Hamurumuzu iki beze yapıyoruz , un serpip açıyoruz , kare şeklinde kesiyoruz 
Kestiğimiz hamurumuzun içine harcımızı koyup mantımızı kapatıyoruz , diğer bezemizide bu şekilde mantı yapıp bitiriyoruz 
Tereyağı ve sıvıyağı ocakta ısıtıyoruz ,salçayı ekleyip kavuruyoruz , yarım su bardağı su ekliyoruz , bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz 
Derin tenceremizde suyumuzu kaynatıyoruz 
Tuz atıp mantıları içine atıyoruz , suyun üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alıyoruz  
Mantılar su üzerine çıktığında ,hazırladığımız salçalı sosu mantılarımıza ekliyoruz , bir kaç dakikada bu şekilde pişirip ocağımızı kapatıyoruz 
Sarımsakları rendeleyip ,tuz ve yoğurtla karıştırıyoruz , az su ekliyoruz 
İlk sıcaklığı çıktığında mantımızın üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz , pulbiber , nane , sumakla servis ediyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.