Kayseri mantısı malzemeleri
Mantı nasıl yapılır
Mantı sevmeyen yoktur heralde , yapması zahmetli olsada , iki dakikada yenir .
Bende severim mantı yapmayı , bugünde sulu mantı yaptım ,
Malzemeler :
3 ,5 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su ( sert bir hamur yoğuracak kadar )
İçi : 150 -200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri için :
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Pul biber
Nane
Sumak
Tuz
Sosu :
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ,5 yemek kaşığı salça
Su
Yapılışı :
Un , su , tuz ve yumurta ile sert bir hamur yoğuruyoruz
Hamurumuzun üzerini örtüyoruz ve dolapta yarım saat kadar dinlendiriyoruz
Soğanımızı rendeliyoruz , kıyma , tuz , pulbiber , karabiber ekleyip karıştırıyoruz
Hamurumuzu iki beze yapıyoruz , un serpip açıyoruz , kare şeklinde kesiyoruz
Kestiğimiz hamurumuzun içine harcımızı koyup mantımızı kapatıyoruz , diğer bezemizide bu şekilde mantı yapıp bitiriyoruz
Tereyağı ve sıvıyağı ocakta ısıtıyoruz ,salçayı ekleyip kavuruyoruz , yarım su bardağı su ekliyoruz , bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz
Derin tenceremizde suyumuzu kaynatıyoruz
Tuz atıp mantıları içine atıyoruz , suyun üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alıyoruz
Mantılar su üzerine çıktığında ,hazırladığımız salçalı sosu mantılarımıza ekliyoruz , bir kaç dakikada bu şekilde pişirip ocağımızı kapatıyoruz
Sarımsakları rendeleyip ,tuz ve yoğurtla karıştırıyoruz , az su ekliyoruz
İlk sıcaklığı çıktığında mantımızın üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz , pulbiber , nane , sumakla servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder