30 Ocak 2017 Pazartesi

FİNCAN TATLISI

Sütlü fincan tatlısı tarifi
Fincan tatlısı malzemeleri
Fincanda muhallebi nasıl yapılır 
Bardak tatlısı yapım aşamaları nelerdir




Merhaba 
Görüntüsüyle herkesin beğendiği fincan tatlısı , yapımıylada çok kolay .



FİNCAN TATLISI 
Malzemeler : 
1 litre süt 
2 türk kahvesi fincanı un 
2,5 türk kahvesi fincanı şeker 
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kaşık margarin 
1 paket vanilya veya bir kaç damla dr oetker sıvı vanilya veya limon aroması 
Üzeri : 
Hindistan cevizi , arzu ettiğimiz meyve , fındık , fıstık 
Yapılışı : 
Tatlımızın kolay çıkması için fincanlarımızın içini ıslatıyoruz 
Un , şeker , nişasta tencereye koyup , topaklanmaması için azar azar unu ekliyoruz , tencereyi ocağa koyup kısık ateşte karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz 
Piştiğinde margarini , vanilyayı veya sıvı aromamızı ekliyoruz karıştırıp ,muhallebimizi  fincanlarımıza koyuyoruz , buzdolabında soğutuyoruz , soğuyan muhallebiyi kenarlarından hafif oynatarak çıkartıyoruz , hindistan cevizine batırıp , arzu ettiğimiz şekilde süsleyip soğuk servis ediyoruz .
Not : bu ölçü ile 10 adet tatlımız çıktı , 
















adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.