Fincan tatlısı malzemeleri
Fincanda muhallebi nasıl yapılır
Bardak tatlısı yapım aşamaları nelerdir
Merhaba
Görüntüsüyle herkesin beğendiği fincan tatlısı , yapımıylada çok kolay .
FİNCAN TATLISI
Malzemeler :
1 litre süt
2 türk kahvesi fincanı un
2,5 türk kahvesi fincanı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kaşık margarin
1 paket vanilya veya bir kaç damla dr oetker sıvı vanilya veya limon aroması
Üzeri :
Hindistan cevizi , arzu ettiğimiz meyve , fındık , fıstık
Yapılışı :
Tatlımızın kolay çıkması için fincanlarımızın içini ıslatıyoruz
Un , şeker , nişasta tencereye koyup , topaklanmaması için azar azar unu ekliyoruz , tencereyi ocağa koyup kısık ateşte karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz
Piştiğinde margarini , vanilyayı veya sıvı aromamızı ekliyoruz karıştırıp ,muhallebimizi fincanlarımıza koyuyoruz , buzdolabında soğutuyoruz , soğuyan muhallebiyi kenarlarından hafif oynatarak çıkartıyoruz , hindistan cevizine batırıp , arzu ettiğimiz şekilde süsleyip soğuk servis ediyoruz .
Not : bu ölçü ile 10 adet tatlımız çıktı ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder