Etsiz çiğ köfte tarifi ve yapımı
Çiğ köfte malzemeleri görsel anlatımı ve yapılış detayları
Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır
Kısır tarifi ve yapılışı nasıl olur
İyi günler
Kısır çok sevdiğimiz lezzetlerden biri ve genelde çocuklara kadar herkes çok sever , bu kısır birde çiğ köfte tadındaysa tadına doyum olmaz , ben çiğ köfte tadındaki kısır'ı bazen çiğ köfte şeklinde şekil vererekte yapıyorum .
ÇİĞ KÖFTE TADINDA KISIR
Malzemeler :
1,5 -2 su bardağı ince bulgur
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı isot
1 adet kuru soğan
1 adet limon
Yarım bağ maydanoz
2 dal taze soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı ılık su
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bulguru ıslatmak için ılık su
Yapılışı :
İsotumuzu yarım çay bardağı ılık su ile ıslatıyoruz
Taze soğan ve maydanozu yıkayıp , çok ince doğruyoruz
Kuru soğanı doğruyoruz , limonu yıkayıp kabuklu bir halde dilimler haline getiriyoruz
Bulgurumuzu tepsimize alıyoruz , üzerini geçmeyecek sadece bulguru ıslatacak kadar ılık su ile ıslatıp karıştırıyoruz
Bulgurumuzu ıslatınca dinlendirmeden kuru soğan ve dilimlediğimiz limonu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz , bulguru bir miktar yoğurup üzerine salçaları , tuzu , kimyonu , pul biberi ekleyip tekrar yoğuruyoruz , yoğurma sırasında limonun sadece kabukları kalıyor , onları içinden alıyoruz
Islattığımız isotu ve nar ekşimizi katıp tekrar yoğuruyoruz , bulgur istediğimiz kıvama geldiğinde doğradığımız taze soğan , maydanozu ve yağımızı ekleyip yoğuruyoruz
Marul dilimleri ile servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder