6 Nisan 2016 Çarşamba

ÇİĞ KÖFTE TADINDA KISIR

Çiğ köfte tadında kısır tarifi 
Çiğ köfte malzemeleri görsel anlatımı ve yapılış detayları 
Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır 
Kısır tarifi ve yapılışı nasıl olur 



İyi günler 
Kısır çok sevdiğimiz lezzetlerden biri ve genelde çocuklara kadar herkes çok sever , bu kısır birde çiğ köfte tadındaysa tadına doyum olmaz , ben çiğ köfte tadındaki kısır'ı bazen çiğ köfte şeklinde şekil vererekte yapıyorum . 




ÇİĞ KÖFTE TADINDA KISIR 
Malzemeler :
1,5 -2 su bardağı ince bulgur 
1 dolu yemek kaşığı biber salçası 
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
3-4 yemek kaşığı isot 
1 adet kuru soğan 
1 adet limon 
Yarım bağ maydanoz 
2 dal taze soğan 
Tuz 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı kimyon 
Yarım çay bardağı ılık su 
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Bulguru ıslatmak için ılık su 
Yapılışı : 
İsotumuzu yarım çay bardağı ılık su ile ıslatıyoruz 
Taze soğan ve maydanozu yıkayıp , çok ince doğruyoruz 
Kuru soğanı doğruyoruz , limonu yıkayıp kabuklu bir halde dilimler haline getiriyoruz 
Bulgurumuzu tepsimize alıyoruz , üzerini geçmeyecek sadece bulguru ıslatacak kadar ılık su ile ıslatıp karıştırıyoruz 
Bulgurumuzu ıslatınca dinlendirmeden kuru soğan ve dilimlediğimiz limonu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz , bulguru bir miktar yoğurup üzerine salçaları , tuzu , kimyonu , pul biberi ekleyip tekrar yoğuruyoruz , yoğurma sırasında limonun sadece kabukları kalıyor , onları içinden alıyoruz 
Islattığımız isotu ve nar ekşimizi katıp tekrar yoğuruyoruz , bulgur istediğimiz kıvama geldiğinde doğradığımız taze soğan , maydanozu ve yağımızı ekleyip yoğuruyoruz 
Marul dilimleri ile servis ediyoruz .







adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.