Patatesli dolama börek malzemeleri nelerdir , yapımı nasıldır
Patatesli dolama börek yapılışı , görsel anlatımı
İyi akşamlar
Börek yapmanın en kolay olduğu yöntem kesinlikle hazır yufka kullanarak yaptığımız börekler , patatesli dolama börekte işte bu kolay ve lezzetli yapılan börekler grubunda . Ben patatesli yaptım ama herhangi bir harçlada yapılabilir .
PATATESLİ DOLAMA BÖREK
Malzemeler :
3 adet yufka ( büyük boy )
4 orta boy patates
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzerine sürmek için :
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Susam
Yapılışı :
Patatesleri haşlıyoruz , soyup , eziyor veya rendeliyoruz
Soğanı doğrayıp , kıymayla birlikte , yağı katıp kavuruyoruz , kavrulan kıymayı patatese ekleyip tuz ve karabiberini katıyoruz
Derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz , yoğurt , sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz
Yufkayı ikiye bölüyoruz , üzerine hazırladığımız sosdan sürüyoruz , ucuna patatesli harcı koyup rulo şeklinde sarıyoruz . Tepsimizin ortasından başlıyarak , böreğimizi doluyoruz , tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz , en son kalan sosumuzdan üzerine sürüp , susam serpiyoruz
Önceden 190 derece ısıttığımız fırında altı , üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder