8 Nisan 2016 Cuma

PATATESLİ DOLAMA BÖREK

Patatesli dolama börek tarifi
Patatesli dolama börek malzemeleri nelerdir , yapımı nasıldır 
Patatesli dolama börek yapılışı , görsel anlatımı 




İyi akşamlar 
Börek yapmanın en kolay olduğu yöntem kesinlikle hazır yufka kullanarak yaptığımız börekler , patatesli dolama börekte işte bu kolay ve lezzetli yapılan börekler grubunda . Ben patatesli yaptım ama herhangi bir harçlada yapılabilir . 





PATATESLİ DOLAMA BÖREK 
Malzemeler : 
3 adet yufka ( büyük boy ) 
4 orta boy patates 
150 gram kıyma 
1 adet kuru soğan 
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz 
Karabiber 
Üzerine sürmek için : 
2 adet yumurta 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ 
Yarım su bardağı süt 
Susam 
Yapılışı : 
Patatesleri haşlıyoruz , soyup , eziyor veya rendeliyoruz 
Soğanı doğrayıp , kıymayla birlikte , yağı katıp kavuruyoruz , kavrulan kıymayı patatese ekleyip tuz ve karabiberini katıyoruz 
Derin bir kaba yumurtaları kırıyoruz , yoğurt , sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz 
Yufkayı ikiye bölüyoruz , üzerine  hazırladığımız sosdan sürüyoruz , ucuna patatesli harcı koyup rulo şeklinde sarıyoruz . Tepsimizin ortasından başlıyarak , böreğimizi doluyoruz , tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz , en son kalan sosumuzdan üzerine sürüp , susam serpiyoruz 
Önceden 190 derece ısıttığımız fırında altı , üstü kızarana kadar pişiriyoruz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.