Çökertme kebabı malzemeleri nelerdir
Çökertme kebabı yapımı , görsel anlatımı ve videolu yapım aşamaları
İyi akşamlar
Çökertme kebabı patates ve etin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan harika bir yemek . Bu yemeğimize yoğurt çok yakışıyor .
ÇÖKERTME KEBABI
Malzemeler :
500 gram et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 orta boy patates
3 adet biber
7-8 adet çeri domates
1 kase yoğurt
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı :
Etimizi ince şekilde doğruyoruz , soğanı 3-4 parçaya bölüp , zeytinyağı ile birlikte etlere ekleyip üzerini kapatıyoruz ve dolapta en az 4-5 saat dinlendiriyoruz , 2-3 yemek kaşığı yağımızı kızdırıp etimizi ilave edip soteliyoruz
Biberin çekirdeğini çıkartıp , ince doğruyoruz , etimiz suyunu çektiğinde biberi ekliyoruz ve arkasından ikiye kestiğimiz domatesimizi ekleyip tavayı sallayarak 2-3 dakika pişiriyoruz , tuz , karabiber ekliyoruz
Patatesleri soyup , yıkıyoruz , ince şekilde doğrayıp , kızartıyoruz
Kızaran patatesleri tabağımıza alıp , üzerine tuz ile çırptığımız yoğurdu döküyoruz en üstede etlerimizi döküyoruz
Not : domates ve biberi eklemek isteğe bağlı , eklemeyebiliriz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder