25 Nisan 2016 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI

Çökertme kebabı tarifi
Çökertme kebabı malzemeleri nelerdir 
Çökertme kebabı yapımı , görsel anlatımı ve videolu yapım aşamaları 




İyi akşamlar 
Çökertme kebabı patates ve etin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan harika bir yemek . Bu yemeğimize yoğurt çok yakışıyor . 



ÇÖKERTME KEBABI 
Malzemeler : 
500 gram et 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 adet kuru soğan 
3 orta boy patates 
3 adet biber 
7-8 adet çeri domates 
1 kase yoğurt 
Sıvıyağ
Karabiber 
Tuz 
Yapılışı : 
Etimizi ince şekilde doğruyoruz , soğanı 3-4 parçaya bölüp ,  zeytinyağı ile birlikte etlere ekleyip üzerini kapatıyoruz ve dolapta en az  4-5 saat dinlendiriyoruz , 2-3 yemek kaşığı yağımızı kızdırıp etimizi ilave edip soteliyoruz 
Biberin çekirdeğini çıkartıp , ince doğruyoruz , etimiz suyunu çektiğinde biberi ekliyoruz ve arkasından ikiye kestiğimiz domatesimizi ekleyip tavayı sallayarak 2-3 dakika pişiriyoruz , tuz , karabiber ekliyoruz 
Patatesleri soyup , yıkıyoruz , ince şekilde doğrayıp , kızartıyoruz 
Kızaran patatesleri tabağımıza alıp , üzerine tuz ile çırptığımız yoğurdu döküyoruz en üstede etlerimizi döküyoruz 
Not : domates ve biberi eklemek isteğe bağlı , eklemeyebiliriz .

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.