Meyve soslu irmik tatlısı malzemeleri
Vişneli vanilyalı pudingli bisküvili irmik tatlısı tarifi ve yapılışı görsel anlatımı nasıldır
İyi günler
Havaların ısınmaya başlayıp , yaza az bir zaman kalan bu günlerde bende hafif , meyveli ve sütlü tatlılara mutfağımda daha sık yer vermeye başladım , irmik tatlısı hepimizin severek yaptığı bir tatlı , bu tatlıyı meyve aromasıyla birleştirince doğrusu tadına doyum olmuyor .
VİŞNELİ PUDİNGLİ İRMİK TATLISI
Malzemeler :
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
2 paket vanilyalı puding
1 litre vişne suyu
Süslemek için :
Vişne ,fındık , badem
Yapılışı :
Tenceremize irmik ve şekeri koyup , üzerine sütümüzü ekliyip karıştırarak pişiriyoruz
Tepsimizin tabanını az su ile ıslatıp irmikli muhallebiyi döküyoruz
Tatlımızın üzerine bir sıra bisvükimizi diziyoruz
Tenceremize vanilyalı pudingleri koyup , üzerine vişne suyumuzu döküyoruz , karıştırarak pişiriyoruz
Pişirdiğimiz pudingi bisküvilerin üzerine döküyoruz
Tatlımızı dolapta soğutup , dilimliyoruz , üzerini fındık ,vişne süsleyip soğuk servis ediyoruz .
Not : Kare borcam kap kullandım , üzerindeki vişneli tatlı daha ince olsun istiyorsak 1 paket pudingi 500 ml süt ile pişirip tatlımıza dökebiliriz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder