15 Nisan 2016 Cuma

HİBEŞ TARİFİ

Hibeş tarifi
Hibeş nasıl yapılır tahin , limon , sarımsak 
Hibeş malzemeleri nelerdir , yapılışı ve görsel anlatımı 



Marhaba 
Hibeş Antalya mutfağına aitdir . Ana malzemesi tahin ve limondur , içerisine katılan malzemeler ile ortaya iştah açıcı bu harika lezzet çıkmaktadır . 



HİBEŞ 
Malzemeler : 
1 su bardağı tahin 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı pul biber 
Tuz 
1 limon suyu 
2 dİş sarımsak 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Yapılışı : 
Derin bir kaba tahini alıp , kimyon , pulbiber , ezdiğimiz sarımsak , tuz , zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz 
Tahinli karışımımızı bir yandan karıştırıp , bir yandan limon suyumuzu yavaş yavaş ekleyip yediriyoruz 
Hibeşimize limon suyunu ekledikçe karışımımız sertleşip , yoğunlaşacak 
Hazır olan hibeşimizi servis kabına alıp , pul biber , turşu gibi malzemelerle süslüyoruz 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.