Kabartma tozlu poğaça tarifi
Mayasız poğaça tarifi
Kıyır kıyır poğaça tarifi
Dereotlu zeytinli poğaça tarifi
İyi günler
Poğaça hemen hemen herkesin sevdiği bir hamurişidir . Pek çok çeşitte yapılan poğaçalar her damağa hitap eder . Bende bugün kıyır kıyır , kabartma tozlu pratik poğaça tarifi paylaşmak istiyorum .
PRATİK POĞAÇA
Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram oda ısısında margarin
1 yumurta ( sarısı üzerine )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi :
Beyaz peynir
Dereotu
Çekirdeği çıkartılmış zeytin
Üzeri :
Susam , çörekotu
Yapılışı :
Unu derin bir kaba koyup , diğer malzemeleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .
Peyniri çatalla ezip , doğradığımız dereotu ve zeytini ekliyoruz
Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp iç harcımızdan koyup kapatıyoruz
Yumurta sarımızı sürüp , sısam , çörekotu serpiyoruz
Önceden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz
Not : Bu tarif lezzet dergisine ait 2,5 su bardağı un ölçüsü fakat ben 1 dolu yemek kaşığı daha ilave ettim , bardak ölçülerinden dolayı küçük sapmalar olabiliyor . Bu ölçüden 16 adet poğaça çıktı .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder