23 Nisan 2016 Cumartesi

PRATİK POĞAÇA

Pratik kolay poğaça tarifi
Kabartma tozlu poğaça tarifi
Mayasız poğaça tarifi
Dereotlu zeytinli poğaça tarifi



İyi günler 
Poğaça hemen hemen herkesin sevdiği bir hamurişidir . Pek çok çeşitte yapılan poğaçalar her damağa hitap eder . Bende bugün kıyır kıyır , kabartma tozlu pratik poğaça tarifi paylaşmak istiyorum . 



PRATİK POĞAÇA 
Malzemeler : 
2,5 su bardağı un 
1 çay bardağı zeytinyağı 
100 gram oda ısısında margarin 
1 yumurta ( sarısı üzerine ) 
1 paket kabartma tozu 
1 çay kaşığı tuz 
İçi : 
Beyaz peynir 
Dereotu 
Çekirdeği çıkartılmış zeytin 
Üzeri : 
Susam , çörekotu
Yapılışı : 
Unu derin bir kaba koyup , diğer malzemeleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur yoğuruyoruz . 
Peyniri çatalla ezip , doğradığımız dereotu ve zeytini ekliyoruz 
Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp iç harcımızdan koyup kapatıyoruz 
Yumurta sarımızı sürüp , sısam , çörekotu serpiyoruz 
Önceden ısıttığımız 180 derecede pişiriyoruz 
Not : Bu tarif lezzet dergisine ait 2,5 su bardağı un ölçüsü fakat ben 1 dolu yemek kaşığı daha ilave ettim , bardak ölçülerinden dolayı küçük sapmalar olabiliyor . Bu ölçüden 16 adet poğaça çıktı . 

adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.