20 Ekim 2015 Salı

FINDIKLI FİNCAN KEK

En nefis kek tarifleri
Fincan kek tarifi ve malzemeleri
Fincan kek yapım aşamaları
Fındıklı fincan kek yapılışı
kordelyanınmutfağından fincan kek tarifi yapılışı ve püf noktaları nelerdir

İyi günler





Nefis bir kek tarifim var, bu kek fırın çalıştırmayayım , çayın yanına en hızlısından birşeyler yapayım , öğrenci eviyim , bekar eviyim fırınım yok diyenler için gelsin. Yapımı oldukça kolay .ocakta tencerede pişicek ve kesinlikle içi çiğ kalmayan bir kek . 



Gelelim tarife
FINDIKLI FİNCAN KEK:
2 yumurta 
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
7-8 adet fındık
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz
Yağı ,sütü ekliyoruz
Un ,kakao, kabartma tozu bir kapta karıştırıp ,yumurtamıza ekliyoruz
Fındıkları ,dişe gelecek kadar kırıp ekliyoruz 
Fincanlarımızı yağlıyoruz 
Hamurumuzu fincanlarımızın yarısını geçecek kadar fincanlara paylaştırıyoruz 
Tenceremize fincanların boyununun yarısından az ılık su koyuyoruz
Fincanları tenceremize yerleştiriyoruz
Tencerenin kapağından keklerimizin üzerine su damlamaması için mutfak havlumuzu tenceremizin üzerine kapatıyoruz 
Havlunun üzerini tencere kapağı ile kapatıp ,sarkan havluyu ,kapağın üzerinde topluyoruz
Ocağa koyuyoruz,kaynamaya başlayınca altını kısıp ,23-24 dakika kadar pişiriyoruz
Pişen kekin kapağını 20 dakika boyunca açmıyoruz
Bu tarifle 8 fincan kek çıktı
Kek hamurunun kıvamı çok sıvı olmayıp ,normal kek hamuru kıvamında olmalı .










adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.