7 Ekim 2015 Çarşamba

ŞÖBİYET

Şöbiyet tarifi
Şöbiyet nasıl yapılır
Şöbiyet yapım aşamaları
Şöbiyet malzemeleri

İyi günler
Bu gün şöbiyet tatlısı yaptım , şerbetli tatlılardan olan şöbiyet , yapımı oldukça kolay olan bir tatlı .genelde hazır yufkayla yapılsada ben kendi hamurumu açıp ayrıntılı fotoğraflarıyla paylaşacağım . İçerisine konulan kaymaktan dolayı bir kaç gün içinde tüketilmesini tavsiye edebilirim .


ŞÖBİYET 
Hamuru :
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 türk kahvesi fincanı yoğurt ,
1 yumurta 1 tatlı kaşığı sirke 
Çay kaşığının ucuyla az tuz 
Yarım paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un



Kaymak : 
3 yemek kkaşığı irmik 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt 
Üzeri : 
150 gram tereyağ 
1 çay bardağı sıvıyağ 
İçine : ceviz veya fındık 
Şerbet : 
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su 
3 damla limon 
Yapılışı : 
Malzemelerimizle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz 
Hamurumuzdan 12 beze yapıyoruz 
35 -40 dakika dinlendiriyoruz 
Bu sırada iç kaymağımızı hazırlıyoruz ,irmik ,nişasta ,şeker ,sütü birlikte karıştırarak pişiriyoruz 
Kaymağımız pişince içine 1 paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz ,tatlıdan akmaması için kaymağımız  koyu kıvamlı olacak 
Bezelerimizi nişasta ile tabak kadar açıyoruz 
Aralarına nişasta serpip üstüste koyuyoruz. 
Merdane yardımıyla dörtgene yakın şekilde açıyoruz 
Açarken arada hamuru ters çevirirsek eşit açılır , 7 cm 'e 7 cm kareler kesiyoruz 
Ben eşit olması için cetvel kullandım
Ortalarına irmikli harcımızı ve cevizimizi koyup üçgen şekilde kapatıyoruz 
Tepsiye sırt sırta yerleştiriyoruz 
Tereyağı eritip köpüğünü alıyoruz ,sıvıyağı ekleyip tatlımıza döküyoruz 
180 derecede pişiriyoruz 
Soğuduğunda oda ısısına gelince yine oda ısısındaki şerbeti döküyoruz 
Şerbetimizi şeker ve suyu kaynatıyoruz ve limon damlatıyoruz 
NOT :  şerbeti çabuk çekiyor tüketmeden yarım saat önce döksek yeterli , kaymak olduğu için 2 gün içinde tüketilmesi uygun ,bu ölçü ile 1 büyük borcamda 39 adet çıktı 

Yuotube kanalıma abone olabilirsiniz








adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.