Şöbiyet nasıl yapılır
Şöbiyet yapım aşamaları
Şöbiyet malzemeleri
İyi günler
Bu gün şöbiyet tatlısı yaptım , şerbetli tatlılardan olan şöbiyet , yapımı oldukça kolay olan bir tatlı .genelde hazır yufkayla yapılsada ben kendi hamurumu açıp ayrıntılı fotoğraflarıyla paylaşacağım . İçerisine konulan kaymaktan dolayı bir kaç gün içinde tüketilmesini tavsiye edebilirim .
ŞÖBİYET
Hamuru :
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 türk kahvesi fincanı yoğurt ,
1 yumurta 1 tatlı kaşığı sirke
Çay kaşığının ucuyla az tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kaymak :
3 yemek kkaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Üzeri :
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İçine : ceviz veya fındık
Şerbet :
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon
Yapılışı :
Malzemelerimizle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz
Hamurumuzdan 12 beze yapıyoruz
35 -40 dakika dinlendiriyoruz
Bu sırada iç kaymağımızı hazırlıyoruz ,irmik ,nişasta ,şeker ,sütü birlikte karıştırarak pişiriyoruz
Kaymağımız pişince içine 1 paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz ,tatlıdan akmaması için kaymağımız koyu kıvamlı olacak
Bezelerimizi nişasta ile tabak kadar açıyoruz
Aralarına nişasta serpip üstüste koyuyoruz.
Merdane yardımıyla dörtgene yakın şekilde açıyoruz
Açarken arada hamuru ters çevirirsek eşit açılır , 7 cm 'e 7 cm kareler kesiyoruz
Ben eşit olması için cetvel kullandım
Ortalarına irmikli harcımızı ve cevizimizi koyup üçgen şekilde kapatıyoruz
Tepsiye sırt sırta yerleştiriyoruz
Tereyağı eritip köpüğünü alıyoruz ,sıvıyağı ekleyip tatlımıza döküyoruz
180 derecede pişiriyoruz
Soğuduğunda oda ısısına gelince yine oda ısısındaki şerbeti döküyoruz
Şerbetimizi şeker ve suyu kaynatıyoruz ve limon damlatıyoruz
NOT : şerbeti çabuk çekiyor tüketmeden yarım saat önce döksek yeterli , kaymak olduğu için 2 gün içinde tüketilmesi uygun ,bu ölçü ile 1 büyük borcamda 39 adet çıktı
Yuotube kanalıma abone olabilirsiniz
Yuotube kanalıma abone olabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder