16 Ekim 2015 Cuma

SU BÖREĞİ

En nefis börekler
Su böreği tarifi
Su böreği nasıl yapılır
Su böreği yapım aşamaları

İyi günler


Su böreği en sevdiğim böreklerden biri , istedimki buradaki tarif listemdede bulunsun .
Haşlandığı için diğer böreklere göre biraz daha kalın açılması gerekiyor , bu yüzden yufkayı çok fazla açmayı bilmeseniz dahi , bu böreği çok kolay açabilirsiniz . Bu böreği haşlanmaya dayanması için yumurta ile yoğuruyoruz .
Ailem  börekte yağlı peynir sevmediği için ben, lor peyniri ile yaptım , siz yağlı bir peynir veya kıymalı olarakta yapabilirsiniz . 
Böreğimizi 10 bezeden yapıyoruz .alta ve üste koyacağımız yufkaları haşlamadan tepsiye koymalıyız .
Ben tek başıma yaptığım için kolaylık olsun diye ilk önce 4 yufkayı açıp haşladım , sonra diğer 4 yufkayı haşladım .



SUBÖREĞİ
4 büyük boy yumurta 
Yarım su bardağı su
4,5 -5 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için :
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ ve eritilmiş tereyağ karışımı
İçi:
Yarım bağ maydonoz 
1,5 su bardağı lor peyniri



Hazırlanışı:
Yumurta ve suyu kabımıza alıp , tuz ve unumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz ( unu kontrollü kullanıyoruz) 
Hamurumuzun üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz
Hamurumuzu tekrar yoğurup ,10 tane beze yapıyoruz
Bezeleri küçük bir tabak kadar açıp ,arasını unlayıp ,üstüste koyuyoruz
Üst üste koyduğumuz bezeleri ters çeviriyoruz ,bu şekilde ilk açılan beze üstte olduğu için ilk o açılıyor 
İlk bezemizi açıyoruz ve yağladığımız tepsimize seriyoruz ,arasına kaşık ucuyla yağ damlatıp ,fırçayla sürüyoruz 
Alt kısmı için ayırdığımız 4 bezeyi açıyoruz ve kurumasın diye üzerini örtüyoruz 
Bu sırada derin bir tencerede bol su kaynatıyoruz ve tuz atıyoruz 
Yufkamızı dikkatli bir şekilde suyumuza bırakıyoruz 
Kendi kendine  yapıştırmamasına dikkat ederek  1 dakika kadar haşlıyoruz
Haşladığımız yufkamızı soğuk su dolu kabımıza kevgir yardımıyla alıyoruz
Süzdüğümüz yufkamızı tepsimize seriyoruz ,arasını yine yağlıyoruz 
Sırayla 4 yufkayı bu şekilde haşlayıp ,aralarını yağlıyoruz
Maydonozu kıyıp ,peynirle karıştırıyoruz ve böreğimize serpiyoruz
Kalan 4 yufkayıda aynı şekilde haşlayıp ,yağlayıp tepsimize seriyoruz 
En son kalan yufkamızı haşlamadan tepsiye yerleştirip ,üzerini yağlıyoruz
Fırında 200 derecede pişiriyoruz .( ocak üzerinde çevirerek pişirip ,tepsi yardımıyla alt üst çevirerekte pişirebiliriz ) 




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.