Pasta tarifi
Rulo pasta nasıl yapılır
Muzlu rulo pasta tarifi
İyi günler
Bugünki tarifimiz muzlu rulo pasta , oldukça sevilen ve bir o kadarda kolay olan bir pasta . Özellikle bizim evde en çok oğlum seviyor . Ben bu pastamı farklı bir şekilde süslemek istedim ve kuruttuğum yaparaklardan ,yaprak şekilli çikolatalar yaptım ve bu yaprakları dekor için kullandım.
Yapmamız gereken çok kolay .Topladığımız yaprakları yıkayıp kurutuyoruz .benmari usulü erittiğimiz çikolatayı yaprağımızın üzerine ince tabaka şeklinde sürüyoruz ,yarım saat kadar daha dondurup 1 kat daha çikolatamızdan sürüyoruz ve donmasını bekliyoruz .Çikolata donduğunda bıçakla üzerine damarlar çiziyoruz .
Gelelim tarife
RULO PASTA
4 büyük boy yumurta
3 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
İçi :
1 paket vanilyalı toz krema
300 ml süt
2 adet muz
Yumurtamızı şekerimizle yoğunlaşana kadar çırpıyoruz
Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz ve yumurtamıza ekleyip çırpıyoruz
Yağlı kağıdı dikdörtgen fırın kabına seriyoruz ve hamurumuzu eşit şekilde yayıyoruz
170 derecede pişiriyoruz
Pişen kekimizi yağlı kağıdımızdan çıkartmadan ve çok ezmeden sarıyoruz
Sardığımız kekimizin üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp bu şekilde soğutuyoruz
Soğuyan kekimizi dikkatlice açıyoruz
Kremamızı çırpıyoruz ve üzerini kaplamak için birazını ayırıyoruz
Kremamızı kekimize sürüyoruz ve muzları içine yerleştiriyoruz ,kekimizi sarıyoruz
Sardığımız kekte dağılma olmasın diye yağlı kağıtla sarıp üzerini örtüyor ve dolabımızda 2 saat kadar dinlendiriyoruz
Dinlenen kekimizi kalan kremamızla kaplıyoruz
Pastamızı en az 1 gece dolapta dinlendiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder