9 Ekim 2015 Cuma

HAŞHAŞLI KATMER

Haşhaşlı katmer tarifi
Haşhaşlı katmer nasıl yapılır
Haşhaşlı gözleme tarifi
Haşhaşlı katmer malzemeleri

Bugün haşhaşlı katmer yaptım , farklı şekilde yapılan katmeri ben haşhaşlı yaptım ,  ayıptır söylemesi tel tel döküldü



Yarım kilo un 
Yarım paket yaş maya
Tuz 
Su
İÇİ
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz , 1 saate yakın mayalandırıyoruz
Unlu zeminde mandalina kadar bezeler yapıyoruz 
Bezeleri  açabildiğimiz kadar açıyoruz , diğer yanda haşhaşımızı sıvıyağ ile açıyoruz ( ne çok katı , nede çok sıvı olup hamurumuzdan akmayacak kıvamda ) bu harcımızı açtığımız hamurumuzun üzerine sürüyoruz
Her yerine dağıtıyoruz ,bu hamuru rulo sarıp , gül şeklinde sarıyoruz 
Un serptiğimiz tepsimize koyup , bütün hamurlarımıza aynı işlemi yapıyoruz
Üzeri kapalı yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz 
Dinlenen hamuru unladığımız zeminde bol un ile açıyoruz ( açarken çok ezmeden ve haşhaşları içinden çok taşırmamaya çalışıyoruz ) 
Yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz , ve tereyağ sürüyoruz.


adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.