Haşhaşlı katmer nasıl yapılır
Haşhaşlı gözleme tarifi
Haşhaşlı katmer malzemeleri
Bugün haşhaşlı katmer yaptım , farklı şekilde yapılan katmeri ben haşhaşlı yaptım , ayıptır söylemesi tel tel döküldü
Yarım kilo un
Yarım paket yaş maya
Tuz
Su
İÇİ
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz , 1 saate yakın mayalandırıyoruz
Unlu zeminde mandalina kadar bezeler yapıyoruz
Bezeleri açabildiğimiz kadar açıyoruz , diğer yanda haşhaşımızı sıvıyağ ile açıyoruz ( ne çok katı , nede çok sıvı olup hamurumuzdan akmayacak kıvamda ) bu harcımızı açtığımız hamurumuzun üzerine sürüyoruz
Her yerine dağıtıyoruz ,bu hamuru rulo sarıp , gül şeklinde sarıyoruz
Un serptiğimiz tepsimize koyup , bütün hamurlarımıza aynı işlemi yapıyoruz
Üzeri kapalı yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz
Dinlenen hamuru unladığımız zeminde bol un ile açıyoruz ( açarken çok ezmeden ve haşhaşları içinden çok taşırmamaya çalışıyoruz )
Yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz , ve tereyağ sürüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder