Baklava nasıl yapılır , görsel detayları
Gazete baklavası yapımı ve videolu detaylı anlatımı nasıldır
İyi günler
Evde açılan şerbetli tatlılar bana daha hafif ve lezzetli geliyor , bu şekilde düşündüğüm için hafta sonuna girmeden güzel bir şerbetli tatlı yaptım , daha önce kullandığım sarı burma ( kocakarı gerdanı ) tatlımın tarifi ile hazırladım , pekçok hamurişinde kullanabileceğimiz bir tarif , ben bu tarifle tuzlu hamurişleride yapıyorum .
BURMA TATLISI :
Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Un ( kontrollü kullanıyoruz )
İçi :
Ceviz içi
Açmak için :
1 kase nişasta
2 yemek kaşığı un
Üzeri :
100 gram tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp , azar azar unu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
Cevizden büyük bezeler hazırlıyoruz , üzerini örtüp yarım saat , kırkbeş dakika dinlendiriyoruz
Cevizleri irice dövüyoruz veya rondodan çekiyoruz , un ve nişastayı karıştırıyoruz
Bezemizi alıp bolca nişasta karışımı ile açabileceğimiz kadar ince açıyoruz , üzerine ceviz serpip , oklavayla gevşek şekilde sarıyoruz
Sardığımız yufkayı iki uçtan büzüp oklavanın içinden çıkartıyoruz , 3 parmak kalınlığında kesip , tepsimize diziyoruz , bütün bezeleri bu şekilde hazırlıyoruz
Tereyağını eritip , üzerinde oluşan tortuyu kaşıkla alıyoruz ( çok tortu varsa süzebiliriz ) sıvıyağı ekliyoruz ve tatlının üzerine döküyoruz
170 -180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Bu arada şerbetimizi kaynatıyoruz ve limon sıkıyoruz
Tatlımız soğuyup , şerbetimiz oda ısısındayken döküyoruz , fıstıkla süslüyoruz
Not : Bezemizi açarken küçük yırtılmalar olabilir , önemli değil , bezeleri daha büyük yapıp ,bu şekildede açılabilir , benim masam küçük olduğu için bezeleri küçük tuttum .
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder