Galeta unlu çıtır tavuk malzemeleri
Piliç pane tarifi
Piliç şinitzel tarifi ve yapım aşamaları
İyi günler
Tavuk etini en çok çıtır çıtır olduğunda severim , bu iş için ya fırında kızartmayı veya tavuk etlerini paneleyip yağda kızartmayı tercih ederim .
Tavuklar çıtır çıtır olduğunda sevmeyen çocukta yoktur .
Bende bugün yine tavuk etlerini yumurta ve galeta unuyla paneledim ve kızarttım , tarif çok lezzetli vede pratik . Yapım videosunu tarifin alına ekliyorum izleyebilirsiniz.
GALETA UNLU ÇITIR TAVUK
Malzemeler
500 gram tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 kase galeta unu
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı
Tavuk etlerini ince şeritler halinde doğruyoruz
Yumurtamızı kırıp , tuz ile birlikte çırpıyoruz , galeta unumuzu bir kaba koyuyoruz
Tavuk etlerimizi yumurtamıza bulayıp , ardından galeta ununa buluyoruz
Bütün tavukları bu şekilde hazırlıyoruz
Derin tencerede sıvıyağımızı ısıtıyoruz , tavukları kızgın yağda kızartıyoruz , sıcak servis ediyoruz .
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder