4 Mart 2016 Cuma

GALETA UNLU ÇITIR TAVUK

Galeta unlu çıtır tavuk tarifi nasıl yapılır
Galeta unlu çıtır tavuk malzemeleri
Piliç pane tarifi
Piliç şinitzel tarifi ve yapım aşamaları



İyi günler
Tavuk etini en çok çıtır çıtır olduğunda  severim , bu iş için ya fırında kızartmayı  veya tavuk etlerini paneleyip yağda kızartmayı tercih ederim .
Tavuklar çıtır çıtır olduğunda sevmeyen çocukta yoktur .
Bende bugün yine tavuk etlerini yumurta ve galeta unuyla paneledim ve kızarttım , tarif çok lezzetli vede pratik . Yapım videosunu tarifin alına ekliyorum izleyebilirsiniz.


GALETA UNLU ÇITIR TAVUK
Malzemeler
500 gram tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 kase galeta unu
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı
Tavuk etlerini ince şeritler halinde doğruyoruz
Yumurtamızı kırıp , tuz ile birlikte çırpıyoruz , galeta unumuzu bir kaba koyuyoruz
Tavuk etlerimizi yumurtamıza bulayıp , ardından galeta ununa buluyoruz
Bütün tavukları bu şekilde hazırlıyoruz
Derin tencerede sıvıyağımızı ısıtıyoruz , tavukları kızgın yağda kızartıyoruz , sıcak servis ediyoruz .

Youtube  kanalıma abone olabilirsiniz




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.