Patlıcanlı kıymalı açma börek tarifi
Elde açma börek malzemeleri
Arnavut böreği yapımı ve püf noktaları
Göçmen böreği görsel yapılışı ve detayları , videolu anlatımı
İyi günler
Bahardanmı bilmiyorum , iki gündür hiç birşey yapasım yok . Hatta bugün paylaşacağım böreği iki gün önce yaptım , fakat içimden ne bilgisayar başına oturmak nede telefonu elime almak gelmedi , tembellikmi , yorgunlukmu adı herneyse biran evvel biter umarım . Oysa baharları severim ben , canlandırır , hayat dolu olur içim .
Bugün dediğim gibi çok severek yaptığım ve anında biten bir börek tarifi paylaşmak istedim , patlıcanlı böreğin her türlüsünü keyifle yaparım , böreği porsiyonluk olarak yaptım ama tek parça olarakta yapılabilir . Börek hamurunu küçük açtığım için yağlı kağıt üzerinde açtım ve sardım , temiz bir örtü üzerinde yine aynı işlem yapılabilir .
PATLICANLI AÇMA BÖREK
Malzemeler :
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı tuz
Ilık su
İçi :
3 adet patlıcan
150 gram kıyma
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 dal maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri :
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı :
Unu derin bir kaba alıyoruz , tuz , yağ , sirkeyi koyup , azar azar ılık suyu ekleyip , yumuşak , ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz , yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp , 1 saate yakın dinlenmeye bırakıyoruz
Patlıcanları alacalı soyup , küçük küpler halinde doğruyoruz , soğanları yemeklik doğruyoruz , tenceremize yağımızı koyup , üzerine kıyma , patlıcan ve soğanı koyuyoruz , kapağını kapatıp kısık ateşte kavuruyoruz , patlıcanlar piştiğinde küp şeklinde doğradığımız domatesleri , tuzu ekleyip , ocakta 5 dakika daha pişiriyoruz , ocaktan alıp , ince kıydığımız maydanozları ve karabiberi ekliyoruz , soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritip , sıvıyağı üzerine ekliyoruz
Hamurumuzu 9 parçaya bölüyoruz , ilk bezeyi tabak kadar açıp üzerine yağ sürüyoruz , diğer bezemizide bu şekilde açıp ,yağ sürdüğümüz bezenin üzerine koyuyoruz ve onuda yağlıyoruz , bütün bezelerimizi bu şekilde açıyoruz ve yağlıyoruz , üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz
Dinlenen ilk bezeyi alıyoruz , bir örtünün üzerinde her tarafından küçük hareketlerle çekip açıyoruz , üzerine kaşığın ucuyla çok az yağ damlatıyoruz , uç kısmına patlıcanlı harcımızı koyup ,örtümüzün ucundan kaldırarak böreğimizi rulo sarıyoruz . İki ucundan tutup hafif sallıyoruz ve gül şeklinde kendi etrafında sarıyoruz , bütün bezeleri bu şekilde sarıp , üzerine çok az yağ sürüyoruz
190 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz , ılık servis ediyoruz .
Not : Ben hamuru yağlı kağıt üzerinde açtım , örtü üzerinde açılabilir , farklı harçlar kullanılabilir , yağ miktarı duruma göre farklılık gösterebilir .
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder