15 Mart 2016 Salı

SOSYETE MANTISI

Sosyete mantısı nasıl yapılır , malzemeleri nelerdir 
Sosyete mantısı görsel yapılışı ve püf noktaları 
Kıymalı gül böreği tarifi ve yapımı 




İyi akşamlar 
En kolay yapıln mantılardan birisi sosyete mantısı dır . Hem börek. Hemde mantı olarak tüketeceğimiz bu mantının yapımıda pratiktir . Özellikle gün sofralarını süsleyen bu lezzet , her zaman beğenilen bir mantıdır . kolay yapılmasından dolayı sanırım sosyete mantısı ismi verilmiş.



SOSYETE MANTISI 
Malzemeler : 
3 adet yufka 
1 yumurta 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yoğurt
İçi : 
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
Tuz 
Karabiber 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
Üzeri : 
1 kase yoğurt 
1 diş sarımsak 
Tuz 
1 yemek kaşığı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı salça 
Yarım su bardağı su 
Yapılışı : 
Soğanı ince doğruyoruz ,tencereye yağı koyup , soğanı ,kıyma ile birlikte kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz . Kavrulduğunda salçayı ardından tuz ve karabiberi ekleyip soğutuyoruz . 
Yufkaların her birini 8 'e bölüyoruz , yumurtayı , sıvıyağı , sütü ,  yoğurdu hep birlikte çırpıyoruz 
Yufkamızın üzerine 1 kaşık hazırladığımız sosdan sürüp , kıymalı harcımızı uç kısmını koyuyoruz ve rulo sarıp , gül şeklinde sarıyoruz , yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bütün börekleri sarıyoruz , üzerine sosdan sürüp , 180 derece fırında pişiriyoruz .
Sarımsakları dövüp , yoğurt ve tuz ile karıştırıyoruz 
Yağımızda salçamızı kavurup , üzerine suyu ekliyoruz , 5 dakika kadar sosu pişiriyoruz 
Mantımızı servis kabımıza alıp , üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzdan koyuyoruz ve servis ediyoruz . 
NOT : Yufkamız küçükse 4 'e bölebiliriz .
Youtube kanalıma abone olabilirsiniz.







adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.