Sosyete mantısı tarifi
Sosyete mantısı nasıl yapılır , malzemeleri nelerdir
Sosyete mantısı görsel yapılışı ve püf noktaları
Kıymalı gül böreği tarifi ve yapımı
İyi akşamlar
En kolay yapıln mantılardan birisi sosyete mantısı dır . Hem börek. Hemde mantı olarak tüketeceğimiz bu mantının yapımıda pratiktir . Özellikle gün sofralarını süsleyen bu lezzet , her zaman beğenilen bir mantıdır . kolay yapılmasından dolayı sanırım sosyete mantısı ismi verilmiş.
SOSYETE MANTISI
Malzemeler :
3 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yoğurt
İçi :
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri :
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Yapılışı :
Soğanı ince doğruyoruz ,tencereye yağı koyup , soğanı ,kıyma ile birlikte kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz . Kavrulduğunda salçayı ardından tuz ve karabiberi ekleyip soğutuyoruz .
Yufkaların her birini 8 'e bölüyoruz , yumurtayı , sıvıyağı , sütü , yoğurdu hep birlikte çırpıyoruz
Yufkamızın üzerine 1 kaşık hazırladığımız sosdan sürüp , kıymalı harcımızı uç kısmını koyuyoruz ve rulo sarıp , gül şeklinde sarıyoruz , yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bütün börekleri sarıyoruz , üzerine sosdan sürüp , 180 derece fırında pişiriyoruz .
Sarımsakları dövüp , yoğurt ve tuz ile karıştırıyoruz
Yağımızda salçamızı kavurup , üzerine suyu ekliyoruz , 5 dakika kadar sosu pişiriyoruz
Mantımızı servis kabımıza alıp , üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzdan koyuyoruz ve servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder