Ayvalı kurabiye yapılışı
Ayvalı tarifler
İyi günler
Ağaçlarda ayvanın çok olması kış mevsiminin çetin geçeceğinin habercisi derler . Ayva meyve olarak tüketildiği gibi tatlısıyla ,et yemeğiyle , tereyağlı ve baharatlısıyla da sofralarımızda yerini alır .
Ayva soğuk iklimlerde yetişen , sarı renkli , güzel görünümlü , hoş kokuludur. Tadı elma ve şeftali arasındadır . Piştiğinde lezzet ve aroması daha yoğun olarak ortaya çıkar . Satın aldığımızda sert ,büyük ve sarı renkli olanları seçilmelidir .Oldukça dayanıklı bir meyvedir .
AYVALI RULO ÇÖREK
Hamuru :
60 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
İçi :
2 ayva
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı fındık veya ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Ayvayı soyup ,rendeliyoruz
Ayvayı şeker ile kısık ateşte yumuşayınca kadar pişiriyoruz ,tarçın ve cevizi ekliyoruz
Hamur malzemelerini karıştırıp ,yoğuruyoruz , hafif unladığımız tezgahta dikdörtgen açıyoruz
Ayvalı harcımızı hamurumuza yayıyoruz , rulo şeklinde sarıyoruz
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz
Üzerine fırçayla süt sürüyoruz , bıçakla üzerine çizikler atıyoruz ve toz şeker serpiyoruz
180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder