28 Aralık 2015 Pazartesi

AYVALI RULO ÇÖREK

Ayvalı çörek tarifi
Ayvalı kurabiye yapılışı
Ayvalı tarifler
İyi günler
Ağaçlarda ayvanın çok olması kış mevsiminin çetin geçeceğinin habercisi derler . Ayva meyve olarak tüketildiği gibi tatlısıyla ,et yemeğiyle , tereyağlı ve baharatlısıyla da sofralarımızda yerini alır .
Ayva soğuk iklimlerde yetişen , sarı renkli , güzel görünümlü , hoş kokuludur. Tadı elma ve şeftali arasındadır . Piştiğinde lezzet ve aroması daha yoğun olarak ortaya çıkar . Satın aldığımızda sert ,büyük ve sarı renkli olanları seçilmelidir .Oldukça dayanıklı bir meyvedir . 



AYVALI RULO ÇÖREK 
Hamuru : 
60 gram tereyağ veya margarin 
1 çay bardağı toz şeker 
Yarım çay bardağı süt 
Yarım paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
İçi : 
2 ayva 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı fındık veya ceviz 
1 çay kaşığı tarçın 

Yapılışı : 
Ayvayı soyup ,rendeliyoruz 
Ayvayı şeker ile kısık ateşte yumuşayınca kadar pişiriyoruz ,tarçın ve cevizi ekliyoruz 
Hamur malzemelerini karıştırıp ,yoğuruyoruz , hafif unladığımız tezgahta dikdörtgen açıyoruz 
Ayvalı harcımızı hamurumuza yayıyoruz , rulo şeklinde sarıyoruz 
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştiriyoruz 
Üzerine fırçayla süt sürüyoruz , bıçakla üzerine çizikler atıyoruz ve toz şeker serpiyoruz 
180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz 
Soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz .




adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.