8 Aralık 2015 Salı

ÇİLEKLİ TART

Çilekli tart tarifi
Çilekli tart yapılışı 
Çilekli tart malzemeleri
Çilekli tart nasıl yapılır



İyi günler 
Günlerdir moralim çok bozuk . Burada ve instagram hesabımda tariflerimi paylaşıp mutlu oluyordum .Fakat facebook ve googleda olan bir sayfa benden izin almadan tarif ve fotoğraflarımı çaldı ve günlerdir kendimsayfasından haksız kazanç sağlıyor .
Günlerdir bu yayının kaldırılması için uğraşıyorum fakat o kadar yüzsüzler ki ısrarla yayınlarımı kaldırmıyorlar . Bugünde çok güzel severek yaptığım bir tarif paylaşacağım , ama o kadar kararsızımki bu tarifte 24 saat geçmeden çalınacak diye .Ben fotoğraflarımın üzerine küçücük ismimi yazarken bu sayfalar hoyratça kendi logolarını ismimin üzerine basmışlar. Keşke emek hırsızlığı bu kadar kolay olmasaydı .
Bu sayfa sahiplerine belliki kimsenin hiçbirşeyi izinsiz alınmayacağı öğretilmemiş .
Neyseki yayınlanma tarihim ortada olduğundan içim çok rahat ,ispatlamam çok kolay olacak .
Gelelim bu güzel tarife ,yazdan dondurucuma çilek koyunca ,bende çocuklarıma güzel bir tart yapayım istedim . Ama bu tart  mevsim  meyveleri ile her zaman yapılabilir 
Hamuru çok güzel bir tarif bisküvi gibi kıyır kıyır .
Bu tarifte jöle kullanmak yerine meyveyi hafif karamelize ettimki harika oldu .





ÇİLEKLİ TART : 
Hamuru : 
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 
 yarım su bardağı pudra şekeri 
1 yemek kaşığı kakao 
1 yumurta sarısı 
bir çimdik tuz 
125 gr margarin veya tereyağ 
Kreması : 
1,5 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı şeker 
Yarım paket sütlü beyaz çikolata ( 40 gram ) 
Üzeri: 
1 kase çilek 
1 tatlı kaşığı nişasta 
1 tatlı kaşığı şeker 
Yapılışı : 
Hamur malzemelerimiz ile hamurumuzu yoğuruyoruz ve buzdolabı poşeti ile sarıp , 1 saat dolapta dinlendiriyoruz . 
Dinlenen hamuru  ince olacak şekilde merdane ile açıyoruz 
Açtığımız hamurumuzu tart kalıbımıza yayıyoruz 
Fazla kısımlarının üzerinden merdaneyle kesip çıkartıyoruz . 
Hamurun tabanını kabarmaması için çatalla deliyoruz
Üzerine yağlı kağıt koyup , bu iş için ayırdığımız 1 avuç nohut , fasulye gibi ağırlık yapacak bir malzeme kullanıyoruz ( ben fasulye kullandım ve tekrar kullanmak için kaldırdım )
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz 
Isıyı 150 dereceye düşürüp , üzerindeki fasulyeleri ve yağlı kağıdı çıkartıp 8 dakika daha pişiriyoruz . 
Pişen tart hamurumuzu soğutuyoruz .
Krema için çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz 
Ocağı kapatıp içine çikolatamızı atıyoruz ve kremanın ısısıyla karıştırıp eritiyoruz 
Tartımıza kremamızı sürüyoruz 
Diğer tarafta çilekleri tencereye alıp üzerine şeker ve nişastayı serpiyoruz 
Önce kısık ateşte çilekleri sulandırıyoruz ,çilek hafif su bırakınca harlı ateşte sularını karamelize edip yoğunlaştırıyoruz 
Çilekler ezmemek için karıştırmıyoruz ,sallayarak yumuşatıyoruz 
Hazırladığımız çilekleri tartımızın üzerine yerleştiriyoruz  
Tencerede kalan sosu üzerine döküyoruz 
Not : bu tart herhangi mevsim meyveleri ilede hazırlayabiliriz , çilekleri jöle yerine benim gibi meyveyi karamelize edipte kullanabilirsiniz .






adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.