21 Aralık 2015 Pazartesi

LOKUMLU VE BADEMLİ KURABİYE

Lokumlu kurabiye tarifi
En güzel kurabiye tarifi
Kurabiye yapılışı






İyi günler
Eski dergilerden bir kurabiye tarifim var , tam olarak hangi dergi olduğunu hatırlayamadığım için isim veremiyorum . Bu kurabiye tarifi orjinalinde gül lokumu ile yapılmıştı , ben bu gün karışık meyveli lokum ile yaptım , tercih size ait . Önce lokum ile ilgili küçük bir bilgi paylaşacağım .
Osmanlıca’da boğaz rahatlatan demek olan lokum 15. yüzyıldan bu yana Anadolu’da yapılmaktadır. Günümüzde dünyada Türk lokumu çok özel bir yere sahip bir tatlıdır.Arapça "rahat-ul hulküm " olarak geçmekte ve bu tamlamadan üretilmiştir . 15. Yüzyılda nişasta ve rafine edilmiş şeker bulunmadığından dolayı pekmez ve bal ile yapılmaktaydı .17. Yüzyıldaysa şeker ile yapılmaya başlanmıştır .usta ,çırak ilişkisi ile günümüze kadar gelen bir tatlı olmuştur . Zaman ile birlikte içine katılan çeşnilerde değişikliklerde olmuştur .


LOKUMLU VE BADEMLİ KURABİYE 
Malzemeler : 
Yarım paket margarin veya tereyağ ( 125 gram )
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
2 su bardağı un 
Üzeri için : 
1 avuç lokum 
1 su bardağı badem (60 adet kadar ) 
Yapılışı : 
Hamur malzemelerimiz ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz 
Yoğurduğumuz hamurumuzu buzdolabı poşeti ile sarıp , buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz 
Bademleri sıcak suda bekletio kabuklarını soyuyoruz ,lokumları küp şeklinde doğruyoruz 
Dinlenen hamuru un serptiğimiz tezgahımızda yarım santim kalınlığında açıyoruz 
Su bardağı ile hamurdan şekiller kesiyoruz ( bütün hamur bitene kadar ) 
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri yerleştiriyoruz 
Üzerine badem ve lokumları yerleştiriyoruz 
170 derece ısıttığımız fırında , 25 dakika kadar pişiriyoruz 
Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpiyoruz 
Not:  Bu malzeme ile 12 adet kurabiye çıkıyor ,her ne kadar adı kurabiye olsada bisküvi kıvamında oluyor , 











adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.