Portakallı kek nasıl yapılır
Karamelize portakallı kek tarifi
İyi günler
Herkese mutlu hafta sonları dilerim .Portakal kış mevsiminde en çok tüketilen ve en güzel meyvelerinden birisidir.Büyük küçük herkesin severek tükettiği bu meyve kokusu ve rengiyle oldukça lezzetlidir .
Kasım ,aralık ,ocak ayları bu meyvenin en lezzetli olduğu aylardır .Şimdi tam mevsimiyken bende bu muhteşem meyveyi çok güzel bir kekle buluşturdum .Bu kek ile evimiz mis gibi portakal kokacak .Bu kek üzerindeki karamelize portakallar ve sosu ile mayhoş tatları sevenler için harika bir tercih.
KARAMELİZE PORTAKALLI KEK
Malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
3 adet portakal
2 çorba kaşığı reçel ( varsa portakal , ben gül reçeli kullandım )
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı :
2 adet portakalın kabuğunu rendeleyip ,suyunu sıkıyoruz .
Yumurta ,şeker ve tuzu mikserle çırpıyoruz
Süt ,yağ , sıktığımız portakal suyunu sırayla ekliyoruz
Elenmiş un ,kabartma tozu ,rendelediğimiz portakal kabuğunu ilave edip hamurumuzu hazırlıyoruz
Kek hamurunu yağladığımız kalıbımıza döküyoruz
Önceden 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz ( kürdan temiz çıkana kadar ) ılımaya bırakıyoruz
Kalan 1 portakalın suyunu sıkıyoruz ,kabuklarını beyaz kısımlardan ayırıp ince şeritler halinde doğruyoruz
Küçük bir tavada doğradığımız kabuk ,portakalın suyu ve 2 yemek kaşığı şekeri kısık ateşte pişiriyoruz ( piştikçe sos yoğunlaşacak )
Kekimizin üzerine reçelimizi fırçayla sürüyoruz ,karamelize portakalları üzerine koyup ,sosunuda onun üzerine sürüyoruz .
Not: Portakalın suyuna göre un kıvamı değişebilir , az veya çok gelme ihtimaline göre dikkat ediyoruz .
Ben bu keki 27 cm çapındaki çemberli kek kalıbında yaptım .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder