Ekmek kadayıfı yapılışı
İyi günler
Ekmek kadayıfı benim en sevdiğim tatlılardan birtanesidir , ekmek kadayıfı boy boy satılıyor , ben en küçük boy olanı 170 gr 'lığı aldım , eğer sizde çok kalabalık değilseniz küçük boy tavsiye ederim , oldukça bereketli ,şerbeti çektikçe zaten çokça büyüyen bir tatlımız olacak , oda herkese fazlasıyla yeter tepsimizse ekmek kadayıfından büyük olmalı , hem büyüdükçe sığsın , hemde şerbet piştikçe sağa sola sıçrayıp heryeri kirletmesin , ben bir miktar vişne kattım , siz katmayabilirsiniz .
Ekmek Kadayıfı
1 adet ekmek kadayıfı ( 170 gr)
4,5 su bardağı şeker
1 litre su
3 damla limon suyu
1 su bardağı vişne
Yapılışı:
Ekmek kadayıfımızı tepsimize koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz
Bu şekilde kadayıfımız yumuşayana kadar bekletiyoruz
Sonrasında kalan suyumuzu iyice süzüyoruz , hatta kağıt havluyla çok bastırmadan suyunu çektirebiliriz Şekerimizin 1 su bardağını , tenceremizde yakmadan karamelize ediyoruz
Üzerine su ekleyip , kalan 3,5 sb şekeri ve vişneyi ekliyoruz
Şerbeti kaynatıp , limon sıkıp şerbeti kapatıyoruz
Şerbeti tepsimizdeki tatlımıza kepçeyle döküyoruz , kısık ateşte çevire çevire şerbeti çektiriyoruz
Tatlımızın şerbetini eşit çekmesi için ilk 5 dakikanın sonunda tatlımızın ortasına bıçakla artı işareti çiziyoruz
Üzerinde bir kaç yere çöp şiş takıyoruz
Kaşıkla kenardaki şerbeti tatlımızın üzerine döküp , bütün şerbeti çektiriyoruz ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder