4 Aralık 2015 Cuma

TAVUK SARMA

Tavuk yemekleri tarifleri
Tavuk sarma nasıl yapılır
Sucuklu tavuk sarma malzemeleri




İyi akşamlar
Tavuk yemekleri kısa sürede piştiği için oldukça pratik oluyor .özellikle çocuklar tavuk yemeklerini çok seviyor , o tavuklar birazda çıtır çıtır olduğunda tadına doyum olmuyor.
Buraya aktarmaya fırsat bulamadığım bir tarifim var ve bugün sizinle onu paylaşacağım.



Tavuk sarma 
Malzemeler : 
4 parça tavuk göğsü ( kasapta dövülmüş ) 
8-9 dilim sucuk veya 4 parça pastırma ) 
2 sivri biber 
50 gram kaşar peyniri
1 adet domates
1 yumurta 
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ 
Tuz 
Karabiber 
Yapılışı : 
Tavuk göğüs etini kasapta ince açtırıp dövdürüyoruz veya benim gibi kendimiz ince açıp buzdolabı poşeti arasında merdaneyle açıyor gibi dövüyoruz 
Sucuk veya pastırmayı küçük doğruyoruz 
Biber , kaşar , domatesimizide küçük doğrayıp , tuz , karabiber ve sucuklarımızı harmanlıyoruz 
Tavuk etimizin uç kısmına hazırladığımız malzemelerimizden koyup , streç film yardımıyla sarıyoruz Yumurtayı tuz ile çırpıp , sarmamızı sarsmadan yumurtaya bulayıp ardından galeta ununa buluyoruz Yağladığımız tepsiye yerleştirip üzerine çok az yağ gezdiriyoruz ve kızarana kadar 180 derecede fırında pişiriyoruz .



adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.