Tavuk sarma nasıl yapılır
Sucuklu tavuk sarma malzemeleri
İyi akşamlar
Tavuk yemekleri kısa sürede piştiği için oldukça pratik oluyor .özellikle çocuklar tavuk yemeklerini çok seviyor , o tavuklar birazda çıtır çıtır olduğunda tadına doyum olmuyor.
Buraya aktarmaya fırsat bulamadığım bir tarifim var ve bugün sizinle onu paylaşacağım.
Tavuk sarma
Malzemeler :
4 parça tavuk göğsü ( kasapta dövülmüş )
8-9 dilim sucuk veya 4 parça pastırma )
2 sivri biber
50 gram kaşar peyniri
1 adet domates
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Tavuk göğüs etini kasapta ince açtırıp dövdürüyoruz veya benim gibi kendimiz ince açıp buzdolabı poşeti arasında merdaneyle açıyor gibi dövüyoruz
Sucuk veya pastırmayı küçük doğruyoruz
Biber , kaşar , domatesimizide küçük doğrayıp , tuz , karabiber ve sucuklarımızı harmanlıyoruz
Tavuk etimizin uç kısmına hazırladığımız malzemelerimizden koyup , streç film yardımıyla sarıyoruz Yumurtayı tuz ile çırpıp , sarmamızı sarsmadan yumurtaya bulayıp ardından galeta ununa buluyoruz Yağladığımız tepsiye yerleştirip üzerine çok az yağ gezdiriyoruz ve kızarana kadar 180 derecede fırında pişiriyoruz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder