Bulgurlu köfte yapılışı
İyi günler
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü , hayatın engelliler ve aileleri için daha kolay olduğu günler dilerim.
Bu gün cılbak dolma tarifini yayınlamak istedim .
Bu yemek Gümüşhane ve doğu karadeniz bölgesine ait bir yemektir .
Cılbak Dolma
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağına yakın sıcak su
4 yemek kaşığı un ( kontrollü kullanıyoruz )
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Üzeri :
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Haşlamak için :
Su
Yapılışı :
Bulguru sıcak su ile ıslatıp ,10 dakika bekliyoruz
Elimizi ıslatıp bulguru 5 dakika yoğuruyoruz
Üzerine salçalar ,yumurta ,tuz ve unu ekleyip iyice yoğuruyoruz ( gerektiğinde elimizi ıslatıyoruz )
Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp ,ıslattığımız elimizle çiğ köfte şeklinde üzerinde parmak izlerimiz olan köfteler yapıyoruz
Derin bir tencerede bol su kaynatıyoruz
Tuz atıp köfteleri 15 dakika kadar haşlıyoruz
Haşlanan köfteleri kevgirle sudan alıyoruz
Sarımsakları dövüp yoğurdumuza ekliyoruz
Tereyağı ve toz biberi yakıyoruz
Haşlanan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp ,kızdırdığımız yağımızla birlikte servis ediyoruz .
Not : köfteler haşlanırken dağılmasın diye macun kıvamında yoğurmalıyız ,yoğurduğumuz köfteye şekil verip ,üzerini kapatır 1 saat beklersek çok dağılma olmayacaktır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder