3 Aralık 2015 Perşembe

CILBAK DOLMA

Fakir dolma tarifi
Bulgurlu köfte yapılışı
İyi günler
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü , hayatın engelliler ve aileleri için daha kolay olduğu günler dilerim.
Bu gün cılbak dolma tarifini yayınlamak istedim .
Bu yemek Gümüşhane ve doğu karadeniz bölgesine ait bir yemektir .




Cılbak Dolma 
1,5 su bardağı köftelik bulgur 
1,5 su bardağına yakın sıcak su
4 yemek kaşığı un ( kontrollü kullanıyoruz ) 
1 yumurta 
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz 
Üzeri : 
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz 
Kırmızı toz biber 
Haşlamak için : 
Su
Yapılışı : 
Bulguru sıcak su ile ıslatıp ,10 dakika bekliyoruz
Elimizi ıslatıp bulguru 5 dakika yoğuruyoruz 
Üzerine salçalar ,yumurta ,tuz ve unu ekleyip iyice yoğuruyoruz ( gerektiğinde elimizi ıslatıyoruz ) 
Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp ,ıslattığımız elimizle çiğ köfte şeklinde üzerinde parmak izlerimiz olan köfteler yapıyoruz 
Derin bir tencerede bol su kaynatıyoruz 
Tuz atıp köfteleri 15 dakika kadar haşlıyoruz 
Haşlanan köfteleri kevgirle sudan alıyoruz 
Sarımsakları dövüp yoğurdumuza ekliyoruz 
Tereyağı ve toz biberi yakıyoruz 
Haşlanan köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp ,kızdırdığımız yağımızla birlikte servis ediyoruz .
Not : köfteler haşlanırken dağılmasın diye macun kıvamında yoğurmalıyız ,yoğurduğumuz köfteye şekil verip ,üzerini kapatır 1 saat beklersek çok dağılma olmayacaktır .







adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.