Bal parmak tatlısı nasıl yapılır
Bal parmak tatlısı yapılışı
İyi akşamlar
İyi akşamlar
BAL PARMAK TATLISI
Yapılışı :
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz
Üzeri için :
İrmik
Şerbeti :
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı :
Su ve şekeri 4-5 dakika kaynatıp ,limon sıkıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz
Unu kontrollü kullanıp tatlı hamurumuzu yoğuruyoruz
Rulo yapıp kesiyoruz
İnce uzun olacak şekilde yuvarlıyoruz
Tatlımızı irmiğe bulayıp ,tepsiye diziyoruz
180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz
Tatlımızın ilk sıcaklı çıktığında şerbetini döküyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder