13 Ocak 2016 Çarşamba

BAL PARMAK TATLISI

Bal parmak tatlısı tarifi
Bal parmak tatlısı nasıl yapılır 
Bal parmak tatlısı yapılışı



İyi akşamlar






BAL PARMAK TATLISI 
Yapılışı : 
Yarım paket margarin 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı şeker 
1 yumurta 
1 paket vanilya 
Yarım paket kabartma tozu 
3 su bardağı un ( kontrollü kullanıyoruz 
Üzeri için : 
İrmik 
Şerbeti : 
2 su bardağı şeker 
2,5 su bardağı su 
3-4 damla limon suyu 
Yapılışı :
Su ve şekeri 4-5 dakika kaynatıp ,limon sıkıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz 
Unu kontrollü kullanıp tatlı hamurumuzu yoğuruyoruz 
Rulo yapıp kesiyoruz 
İnce uzun olacak şekilde yuvarlıyoruz 
Tatlımızı irmiğe bulayıp ,tepsiye diziyoruz 
180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz 
Tatlımızın ilk sıcaklı çıktığında şerbetini döküyoruz 
Fıstık ,hindistan ceviziyle süsleyip servis ediyoruz .

Yuotube kanalıma   abone olabilirsiniz









adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.