8 Ocak 2016 Cuma

CEVİZLİ TART

Cevizli tart yapılışı
Cevizli tart tarifi
Hindistan cevizli tart yapım aşamaları
İyi günler





Uzun zamandır aklımda olup fakat bir türlü resimleyemediğim için paylaşamadığım ,çok güzel bir tart tarifim var . Bu tart kesinlikle yapılmaya değer , tartımızın tabanı için güzel bir kekimiz var , bu keki pişiriyoruz ve ikiye kesiyoruz , ben bir parçasını kullanıp ,ikinci parçayı dondurucuya attım ,acil bir misafirim geldiğinde bu taban ile yine pratik bir şekilde bu enfes tartımızı yapabiliriz .  Bu tartın dışı çıtır çıtır , içi ise ıslak kıvamlı ve altında enfes bir tabanı bulunuyor , bir yiyenin kesinlikle ikinci dilimi isteyeceği bir lezzet . 
Kullandığım ana malzemeyle ilgili küçük dipnotlar paylaşmayı seviyorum ,bugünde tartımızda kullandığımız cevizimizi kısaca tanımaya ne dersiniz . 
Ceviz : Anayurdunun iran olduğu söylenir . Mevsiminde taze ,diğer aylarda ise kuru olarak yeniliyor .
Ayrıca salata , meze , hamurişive tarlılarda kullanılıyor . Yeşil yaprak ve sebze ile hazırlanabilen her türlü salatayı ceviz ile lezzetlendirebiliriz . Tatlıların içerisine veya üzerindede yine ceviz kullanılır . Ayrıca ceviz türk tarlılarının vazgeçilmez ana malzemelerinden biridir . B1, B2 , B3 , B6 ve E vitaminleri ,magnezyum ,potasyum , sodyum , gümüş iyonu , yağ ,tuz , karbonhidrat içeren cevizi bol bol tüketmeli . İştah açıcı özelliğinden dolayıda çocukların bol bol ceviz tüketmesi önerilir . 




















CEVİZLİ TART 
Tabanı : 
2 yumurta 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı süt 
Yarım paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
2 ,5 çay bardağı un ( kek kıvamında olacak kadar , dikkatli kullanıyoruz ) 
Üzeri sosu için : 
1 su bardağı ceviz 
1 su bardağı hindistan cevizi 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 yumurta 
Yapılışı : 
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz 
Diğer malzemeleride ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz 
Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızda 170 derecede pişiriyoruz 
Pişen kekimizi soğutuyoruz 
Soğuyan kekimizi 2 'ye kesiyoruz 
Bir katını acil misafir geldiğinde kullanmak üzere dondurucuya kaldırıyoruz 
Cevizleri irice doğruyoruz ,
Ceviz ,hindistan cevizi ,şeker ,sıvıyağ , yumurta derin bir kasede iyice karıştırıyoruz 
Diğer tabanımızın üzerine hazırladığımız sosu döküp ,170 derecede tartımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Tamamen soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz 
Not : Tart kekimizin ikisinide kullanacaksak ,sos malzemesini iki katına çıkartıyoruz , sostaki şeker fırın ısısında eriyip yayıldığı için kek üzerine döktüğümüzde kenarlardan yarım santim bırakıp yayıyoruz ,cevizli tartın ,kekinin özelliği yarım paket kabartma tozuyla pişirilmesi .








adsense

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.