Cevizli tart tarifi
Hindistan cevizli tart yapım aşamaları
İyi günler
Uzun zamandır aklımda olup fakat bir türlü resimleyemediğim için paylaşamadığım ,çok güzel bir tart tarifim var . Bu tart kesinlikle yapılmaya değer , tartımızın tabanı için güzel bir kekimiz var , bu keki pişiriyoruz ve ikiye kesiyoruz , ben bir parçasını kullanıp ,ikinci parçayı dondurucuya attım ,acil bir misafirim geldiğinde bu taban ile yine pratik bir şekilde bu enfes tartımızı yapabiliriz . Bu tartın dışı çıtır çıtır , içi ise ıslak kıvamlı ve altında enfes bir tabanı bulunuyor , bir yiyenin kesinlikle ikinci dilimi isteyeceği bir lezzet .
Kullandığım ana malzemeyle ilgili küçük dipnotlar paylaşmayı seviyorum ,bugünde tartımızda kullandığımız cevizimizi kısaca tanımaya ne dersiniz .
Ceviz : Anayurdunun iran olduğu söylenir . Mevsiminde taze ,diğer aylarda ise kuru olarak yeniliyor .
Ayrıca salata , meze , hamurişive tarlılarda kullanılıyor . Yeşil yaprak ve sebze ile hazırlanabilen her türlü salatayı ceviz ile lezzetlendirebiliriz . Tatlıların içerisine veya üzerindede yine ceviz kullanılır . Ayrıca ceviz türk tarlılarının vazgeçilmez ana malzemelerinden biridir . B1, B2 , B3 , B6 ve E vitaminleri ,magnezyum ,potasyum , sodyum , gümüş iyonu , yağ ,tuz , karbonhidrat içeren cevizi bol bol tüketmeli . İştah açıcı özelliğinden dolayıda çocukların bol bol ceviz tüketmesi önerilir .
CEVİZLİ TART
Tabanı :
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 ,5 çay bardağı un ( kek kıvamında olacak kadar , dikkatli kullanıyoruz )
Üzeri sosu için :
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz
Diğer malzemeleride ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz
Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızda 170 derecede pişiriyoruz
Pişen kekimizi soğutuyoruz
Soğuyan kekimizi 2 'ye kesiyoruz
Bir katını acil misafir geldiğinde kullanmak üzere dondurucuya kaldırıyoruz
Cevizleri irice doğruyoruz ,
Ceviz ,hindistan cevizi ,şeker ,sıvıyağ , yumurta derin bir kasede iyice karıştırıyoruz
Diğer tabanımızın üzerine hazırladığımız sosu döküp ,170 derecede tartımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
Tamamen soğuduğunda dilimleyip servis ediyoruz
Not : Tart kekimizin ikisinide kullanacaksak ,sos malzemesini iki katına çıkartıyoruz , sostaki şeker fırın ısısında eriyip yayıldığı için kek üzerine döktüğümüzde kenarlardan yarım santim bırakıp yayıyoruz ,cevizli tartın ,kekinin özelliği yarım paket kabartma tozuyla pişirilmesi .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder